Expo Stefano Odoardi


Opening Mancanza-expo

Zondag 3 februari • 16:00
Locatie: ECI cultuurfabriek
Op initiatief van de Stichting Kunst en Cultuur Leudal opent op zondag 3 februari een tentoonstelling met werk van Stefano Odoardi in de ECI cultuurfabriek in Roermond. Stefano Odoardi lijkt alles in kunst te kunnen omzetten. Als geen ander weet hij werk te maken dat de zintuigen op scherp zet. Zijn filmdrieluik Mancanza – Italiaans voor: gebrek- is bijna voltooid. Reden om aandacht te besteden aan deze bijzondere cineast en beeldend kunstenaar, zowel in zijn geboorteland Italië als in Midden-Limburg, waarmee hij een verrassend warme band onderhoudt. De foto’s, tekeningen en aquarellen die t/m 24 februari worden getoond, vormen een onderdeel van het Mancanza-drieluik: Paradiso (Paradijs), Inferno (Hel) en Purgatorio (Vagevuur).

Filmprogramma
De ECI cultuurfabriek vertoont de hele maand wekelijks een van zijn kunstfilms. Stefano ODOARDI (1967, Pescara) is een filmmaker van Italiaanse komaf die wisselend in Italië en Nederland werkt. Zijn korte films werden geselecteerd voor verschillende internationale film-festivals.

Una Ballata Bianca  19 feb 20:15
Mancanza-Inferno  15 feb 19:15
Mancanza-Purgatorio  12 feb 20:15 / 22 feb 14:35

Workshop visual art
Zaterdag 9 februari van 13:00 tot 17:00, €20,- (incl. koffie, thee, fris, iets lekkers)
Locatie: Cultuurboerderij Op Kapittelsbos in Grathem.

Odoardi geeft een visual art-workshop, waarin zijn werkwijze centraal staat. Hij werkte voor Mancanza zonder script. De workshop-middag is bedoeld voor de liefhebbers van filmkunst en fotografie. Odoardi vertoont een aantal foto’s en clips uit de eerste twee delen van Mancanza. Ook krijgen de deelnemers kortfilms te zien rondom de installatie Exile of Beauty in de tuin van Op Kapittelsbos. Maaike Noijons, visueel antropoloog in opleiding, is moderator van deze middag.

Inschrijven: https://goo.gl/forms/UVCh62PBLHKDb4Ma2


Short Movie Salon Op Kapittelsbos
Zondag 10 februari, vanaf 13:00, gratis

In de landschapstuin ligt de permanente installatie Exile of Beauty (Schoonheid in Ballingschap) van Odoardi: 26 rotsblokken uit een steengroeve in het natuurgebied Maiella – in de Abruzzen/Midden-Italië – officieel gedropt in Grathem tijdens het eerste Cultuurweekend in Leudal in 2006.

Er zijn doorlopend korte films van Stefano Odoardi te zien en er is een mini-expo ingericht met een aantal foto’s. De kunstenaar is zelf aanwezig. Het filmprogramma wordt afgewisseld met muzikale intermezzo’s en poëzie van Angelique Cavallari. Ook zijn er twee shortmovies van jonge filmmakers te zien, die beide een bijzondere relatie hebben met Midden-Limburg. Iemand-Niemand-100.000 van Studio Akatak is opgenomen in Kasteel Baexem en geïnspireerd op de paradijselijke en tegelijk apocalyptische wandschildering van Matthijs Röling. De jeugdige Zoé Beekes vertoont voor het eerst in Limburg haar korte docu: ‘Gewoon Anders’ over haar twee moeders en twee vaders, deels met roots in Leveroy.