14/10 tot 11/12

Manifest van de Meander

van Claudia Volders


Finissage Manifest van de Meander
11 december, start 16:00

Programma:
Voorwoord directeur ECI Margo de KockInleiding kunstenaar Claudia VoldersPerformance (ongeveer 10 min.)

Kunstenaar Claudia Volders sluit 11 december haar residence in de expo feestelijk af. We blikken terug op de ontwikkeling die tijdens de tentoonstelling is ontstaan en staan stil bij de vele mensen die hieraan bij hebben gedragen. Met een performance voegt ze hier de spreekwoordelijke kers op de taart aan toe. Wees welkom om dit met ons te vieren, te bespreken en wellicht te laten inspireren.


 

Artist in residence, schilderijen, tekeningen en installatie

Op het dagelijkse nieuws zie je veel pijn. De wereld lijkt gewelddadig: oorlog, discriminatie, natuurrampen en meer. Wat zou er gebeuren als we dat geweld in balans brengen? Wat als we kiezen voor zachtheid, geweldloosheid, het leven en de natuur? Volgens kunstenaar Claudia Volders is vrouwelijke balans – het matriarchale – précies wat we in het Westen nodig hebben. Jarenlang heeft ze ervaringen opgedaan op plekken waar die matriarchale cultuur leeft, onder andere in Malta en India.  

In Manifest van de Meander zal, naast een overzicht van haar werk, een ‘tempel van het leven’ gebouwd worden. Thema’s als liefde, de Nieuwe Aarde en het proces vind je hier terug, maar ook de watersnoodramp die Volders met haar gezin in het centrum van Valkenburg heeft doorstaan. De expo groeit op zaal door: de kunstenaar is er regelmatig om het werk uit te breiden, met wie wil. Kom dus zeker nog eens terug…  


Doe mee! De expo Manifest van de Meander – Claudia Volders nodigt je uit om aan de slag te gaan

Wanneer is kunst af? Als het aan kunstenaar Claudia Volders ligt in ieder geval niet per sé zodra de tentoonstelling geopend is. In Manifest van de Meander is een overzicht van haar werk en een ‘tempel van het leven’ te zien. Thema’s als liefde, de Nieuwe Aarde en het proces vind je hier terug, maar ook de watersnoodramp die Volders met haar gezin in het centrum van Valkenburg heeft doorstaan. De expo groeit op zaal door: de kunstenaar is er regelmatig om het werk uit te breiden, met wie wil. Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze groei!

Claudia is aanwezig op donderdagen tussen 13:00 uur – 17:00 uur en zaterdagen tussen 11:00 uur – 15:00 uur. Daarnaast zijn er een aantal ‘visiting artists’ die mee komen werken aan de kunst op zaal en één ‘visiting scientist’:

Rachel ter Dekke, cardiologe bij MUMC: 5 november, 16 november, 19 november, 23 en 26 november.

Hans Korstjens, kunstenaar: 21, 29 oktober en 3 november.

Alma Wattimena, kunstenaar: week van 7 november, behalve de dinsdag.

Wees welkom om op een van deze momenten samen met Claudia verder te werken aan de presentatie.
Eventuele vragen kun je doorsturen naar rannilt.pol@ecicultuur.nl


alle expo