25/11 tot 31/12

Ode aan Vrouwen

Ania Liesting & Maurice Ambaum 


Bibliotheek Venlo – foto tentoonstelling – 8  t/m 30 nov
ECI cultuurfabriek – pop up urban art – 25 t/m 31 dec


De expositie staat in het kader van het As Equals festival.

In Polen strijden vrouwen al jaren voor gelijke(re) rechten en het zelfbeschikkingsrecht over hun lichaam.  Om de strijd van de vrouwen in Polen – als symbool voor alle vrouwen in de wereld – een internationaal podium te bieden, heeft de Poolse fotografe Ania Liesting, woonachtig in Lomm, samen met schrijver Maurice Ambaum (Steyl) het project Ode aan Vrouwen opgezet. Het multimediale project bestaat onder meer uit een pop-up urban art expositie, foto-expositie, film, boek, Europese roadtour en een internationale conferentie op Wereldvrouwendag in 2022 in Praag.  

Van de Europese roadtour wordt een roadmovie gemaakt. De trailer daarvan zal voor de eerste keer te zien zijn tijdens de As Equals week.

‘XI gebod! Wees niet onverschillig…’


As Equals
Festival voor bewustwording van gelijkheid.
20 t/m 28 november Roermond/Venlo

We zijn ons vaak niet bewust hoe we elkaar benaderen en behandelen als we anders zijn. We zijn anders als we niet tot de meerderheid behoren. Met het As Equals Festival willen we verschillende aspecten aan het licht brengen om bewuster te worden van onze gelijkheid. Want uiteindelijk zijn we allemaal mens, hebben dezelfde behoeftes en verschillen we in de basis niet van elkaar.

Thema’s
Gender, identiteit, seksuele voorkeuren, zelfbeschikkingsrecht over je lichaam, gelijke rechten, non-binair zijn, verschil in culturen, abortus.


alle expo