Atlantique


Drama
105 min
Senegal
Mati Diop
Nicole Sougou, Ibrahima Traoré, Mama Sané, Amadou Am


In een voorstad van het Senegalese Dakar lijkt de jonge liefde tussen Ada en Souleiman zonder zorgen. Maar achter de sluier van verliefdheid gaat een sombere toekomst schuil. Ada staat op het punt met een andere man te trouwen, van wie ze niet houdt. En Souleiman besluit met een groep bouwvakkers, die al maanden geen loon heeft ontvangen, het land via de oceaan te verlaten op zoek naar een betere toekomst. Een aantal dagen na het vertrek van de jongens verstoort een plotselinge brand het huwelijksfeest van Ada en de meisjes uit de buurt worden door een mysterieuze koorts bevangen. Issa, een jonge politieman, gaat op onderzoek uit.

Atlantique was de eerste film van een zwarte vrouwelijke filmmaker die werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes, en is de Senegalese Oscarinzending. Atlantique is het speelfilmdebuut van regisseur Mati Diop. Een betoverende film over opgroeien, eerste liefdes en loslaten. De film ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar hij de Grand Prix in de wacht sleepte.


Richtlijnen Coronavirus:
  • Tickets zijn te koop via onze website.*
  • Tickets kunnen tot maximaal 1 uur voor aanvang van de film gekocht worden.
  • Neem je tickets indien mogelijk geprint mee naar de film.
  • Films kunnen alleen bezocht worden met een vooraf gekocht ticket, het is niet mogelijk om ter plaatse nog een ticket te kopen.
  • Blijf thuis bij verkoudheid, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 C°) en/of als een van je huisgenoten koorts of benauwdheidsklachten heeft.
  • Zorg dat je niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de film aanwezig bent in de ECI.
  • Twee personen uit één huishouden mogen naast elkaar plaatsnemen, mits dit mogelijk is in de filmzalen.
* Indien het niet mogelijk is om online een ticket te kopen, kun je contact opnemen met onze receptie via 0475-317171.

    alle films