tijden & tickets

zo 16/4  14:00  Tickets
special

Van Boek naar Doek|Beautiful Boy


Drama
121 min
VS
Felix van Groeningen
Maura Tierney, Steve Carell, Timothée Chalamet

Van Boek naar Doek: Beautiful Boy

Boeken en films vertellen allebei verhalen. Toch gaat een schrijver heel anders te werk dan een filmmaker. Waarom zijn boekverfilmingen zo populair en is er tegelijkertijd zoveel discussie over? Hoe worden de verschillen tussen woord en beeld overbrugd? En is een verfilming een verrijking van het verhaal of juist eerder een verarming? Met Van Boek naar Doek zetten de Bibliotheek Bibliorura en ECI Cultuurfabriek verfilmde boeken met een maatschappelijke invalshoek centraal.

Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die misschien niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid?

Beautiful Boy vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon. In zijn Engelstalig debuut, verbaast regisseur Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen) eens te meer met een ontroerende film over hoop en onvoorwaardelijke liefde. Hij kon daarvoor rekenen op topacteur Steve Carell (The Big Short, Little Miss Sunshine) en rijzende ster Timothée Chalamet (Call Me by Your Name, Interstellar).

Programma

  • Introductie over het boek Beautiful Boy
  • Vertoning film
  • Nagesprek met o.a. verslavingsdeskundige Jan Dael, die werkzaam is bij Connection SGGZ Verslavingszorg in Eindhoven en veel ervaring heeft met familieprogramma’s

Tickets| €15,50 (inclusief koffie, thee, fris in de pauze)
Filmpas is niet geldig


    alle films