tijden & tickets

vr 4/11  19:30  Tickets
As Equals special

Children of the Labyrinth/The Island of all Together


150 min
Marieke van der Velden, Philip Brink

In een levendige lezing van 2 a 2,5 uur (incl korte pauze) vertellen Marieke van der Velden en Philip Brink het verhaal van The Island of All Together en van Children of The Labyrinth. Beide projecten/films worden tijdens de lezing vertoond. Daar tussendoor komen allerlei verhalen van de mensen uit de film (met veel beeld op het scherm). Zoals bijvoorbeeld hoe het nu met hen gaat.

In de lezing worden de thema’s ‘gelijkheid’ verwerkt. Wat is dat eigenlijk? Hoe voelt het als je aan de goede kant van de lijn staat? En hoe voelt het als je opeens niet meer aan de goede kant van de lijn staat.

Children of the Labyrinth
In deze korte portretreeks lezen de ouders de brieven aan hun kinderen voor. Ze beschrijven de dag waarop hun kind werd geboren, de liefde en de toekomstdromen. Ook vertellen ze over hun thuisland, de reden van hun vlucht en hoe het voelt om verstrikt te raken in een labyrint van dichte deuren. Deze brieven – waarin de universele liefde van ouders voor hun kind zo tastbaar wordt – zijn een eerbetoon aan alle kinderen op de vlucht. Hieruit zijn 14 (echt prachtige..) brieven ontstaan. De ouders beschrijven hierin wat ze voelden op de dag dat hun kind geboren werd, waarom ze op de vlucht zijn, hoe ze zich voelen in deze situatie, en wat ze hun kind voor de toekomst gunnen. Het zijn brieven die de kinderen over een jaar of 10 kunnen helpen om beter te begrijpen wat er destijds is gebeurd.

The Island of all Together
Elk jaar komen er duizenden toeristen naar het Griekse eiland Lesbos, maar afgelopen zomer was er nog een extra groep: de vluchtelingen die in rubberbootjes uit Turkije kwamen. Philip Brink en Marieke van der Velden brachten beide groepen bij elkaar, fotografeerden ze en filmden hun gesprekken. Inmiddels zijn de toeristen alweer hun volgende vakantie aan het plannen en hebben de meeste vluchtelingen hun definitieve bestemming in Europa bereikt. Maar bijna elk koppel heeft nog contact met elkaar.

Tickets €12,50
Filmpas is geldig


alle films