tijden & tickets

do 6/10  20:15  Tickets
vr 7/10  20:00  Tickets
zo 9/10  16:00  Tickets
wo 12/10  20:00  Tickets
do 13/10  14:00  Tickets
toon alle tijden

Corsage


115 min
Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg
Marie Kreutzer
Vicky Krieps, Colin Morgan, Raphael von Bargen, Finnegan Oldfield

De Oostenrijkse keizerin Sisi (Vicky Krieps) wordt op de dag van haar veertigste verjaardag tegen wil en dank aan de kant gezet als een ‘oudere’ vrouw. De rusteloze Sisi, badend in luxe maar ook getergd door eenzaamheid, gaat de strijd aan met het letterlijke en figuurlijke keurslijf die de keizerlijke rol van haar vergt. Vol overgave probeert ze een uitweg te vinden uit zowel haar beklemmende korset, als de muren van het paleis die steeds dichter op haar afkomen.

“De Oostenrijkse cineast Marie Kreutzer heeft met Corsage een vrijelijk fantaserend vorstinnenportret gemaakt waarin Elisabeth (1837-1898) begiftigd is met een groot talent voor kleine ontsnappingen. Voortdurend probeert de keizerin te ontkomen aan het protocol van het Weense hof, waarin zij in feite slechts als entourage dient.
Maar niets trekt zoveel aandacht als de uitmuntende vertolking van Vicky Krieps: verzet en verbittering, eenzaamheid en levenslust, in Krieps’spel vindt alles zijn evenwicht. Dat maakt van haar Sisi (met één s) zowel een wensdroom als een levensechte vrouw die je (bijna) in een tattooshop zou kunnen tegenkomen” (Stukje uit de recensie van de Volkskrant)


    alle films