tijden & tickets

zo 15/10  11:00  uitverkocht
zo 15/10  13:30  uitverkocht

Het Tibetaanse Dodenboek


Film
96 min
VS
Barrie MCLean, Yukari Hayashi
Dalai Lama, Ram Dass, Leonard Cohen

Het Tibetaanse Dodenboek is een mysterieus geschrift dat in de 8ste eeuw werd geschreven door de Indiase boeddhist Padmasambavha.

Deel 1 beschrijft de esoterische reis van de ziel van een dode man vanaf zijn sterven tot en met de hergeboorte na 49 dagen.
In deel 2 volgen we een oude Tibetaanse monnik en zijn leerling nadat zij de begrafenis van een dorpsgenoot hebben bijgewoond.

De boodschap van de film is dat de dood niet gelijk aan angst en verdriet hoeft te staan, maar aan vreugde en bevrijding.
Het verhaal is gefilmd in het afgelegen landschap van Ladakh in de Himalaya. Met exclusieve interviewen met de Dalai Lama en verteld door Leonard Cohen.


Als je de film wil combineren met een theaterconcert van Chris Hinze om 16:00 in de theaterzaal, dan kan dat met een leuke korting.

Chris Hinze neemt afscheid van de theaters. Niet van de muziek, maar wel van de grote tournees. Nog één keer schittert hij op veler verzoek met een spiksplinternieuw multimedia theaterconcert! Samen met meestergitarist Peter van Deerse en klankschalen fenomeen Ton Akkermans ontstond de groep Crazy young men 2.0 in concert. Een verrassende mix van inventief en virtuoos fluitspel, magische gitaarklanken en de indringende sound van klankschalen, gongs en bells.

15 minuten na aanvang van de film geen toegang meer tot de filmzaal.

Tickets:
Het Tibetaanse Dodenboek €10
Chris Hinze theaterconcert €20
Combiticket Tibetaanse dodenboek en concert Chris Hinze €25

Koop hier je combiticket voor de film om 11:00 en Chris Hinze om 16:00
Koop hier je combiticket voor de film om 13:30 en Chris Hinze om 16:00


    alle films