Honeyland


Documentaire
87 min
Noord-Macedonië
Ljubomir Stefanov, Tamara Kotevska
Hatidze Muratova, Nazife Muratova, Hussein Sam, Ljutvie Sam

2 Oscarnominaties: beste buitenlandse  film en beste documentaire

Hatidze speurt duizelingwekkend steile bergflanken af op zoek naar bijenkolonies die zich verschanst hebben in de rotsen. Ze woont in een stenen huisje in Noord-Macedonië, samen met haar zieke moeder. Haar leven, haar passie en haar inkomen zijn de wilde bijen die ze met veel zorg, en volgens oude tradities teelt. “Neem de helft van de honing, en laat de andere helft voor de bijen” – is haar gouden regel. De honing verkoopt ze op een marktje op zo’n vier uur loopafstand. Tot op een dag een rumoerige familie arriveert met een oude caravan, zeven onhandelbare kinderen en een kudde koeien, de voorbode voor het naderende einde van Hatidze’s oude leven.

Tamara Kotevska (1993) en Ljubomir Stefanov (1975) filmden drie jaar in het adembenemende gebergte van Noord-Macedonië, en keerden terug met een visueel verbluffende, poëtische documentaire over bedreigde tradities en het broze evenwicht tussen mens en natuur, die een honingzoete indruk achterlaat. Naast 8 internationale awards, bekroond met maar liefst drie prijzen en bedolven onder lovende kritieken op het vermaarde Sundance Festival.

N.B.: de producenten hebben een actie opgezet om de protagonisten te helpen, je kunt honing kopen via:

Richtlijnen Coronavirus:
  • Tickets zijn te koop via onze website.*
  • Tickets kunnen tot maximaal 1 uur voor aanvang van de film gekocht worden.
  • Neem je tickets indien mogelijk geprint mee naar de film.
  • Films kunnen alleen bezocht worden met een vooraf gekocht ticket, het is niet mogelijk om ter plaatse nog een ticket te kopen.
  • Blijf thuis bij verkoudheid, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 C°) en/of als een van je huisgenoten koorts of benauwdheidsklachten heeft.
  • Zorg dat je niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de film aanwezig bent in de ECI.
  • Twee personen uit één huishouden mogen naast elkaar plaatsnemen, mits dit mogelijk is in de filmzalen.
* Indien het niet mogelijk is om online een ticket te kopen, kun je contact opnemen met onze receptie via 0475-317171.

    alle films