Boek & Film

If Beale Street Could Talk


Drama
120 min
VS
Barry Jenkins
Colman Domingo, KiKi Layne, Regina King, Stephan James

Een meeslepend, romantisch drama van de regisseur van Oscarwinnaar Moonlight; gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin. If Beale Street Could Talk speelt zich af in het begin van de jaren 70 in Harlem, New York en vertelt het tijdloze en ontroerende verhaal over de liefde tussen Clementine ‘Tish’ Rivers (Kiki Layne) en Alonzo ‘Fonny’ Hunt (Stephan James). Na een jarenlange vriendschap durven zij op 19 en 20 jarige leeftijd toe te geven aan hun liefde voor elkaar en dromen zij van een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Tish ontdekt dat ze zwanger is en samen met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen. Tish voelt zich machteloos maar ondanks alles houdt zij hoop en vertrouwt zij op de liefde tussen haar en Fonny. If Beale Street Could Talk schetst een intiem portret over het onvoorwaardelijke vertrouwen in de liefde, de liefde die alles overwint.

De Bibliotheek Bibliorura en ECI cultuurfabriek organiseren een boekbespreking en filmavond 

Boekverfilmingen leveren vaak discussie op. Is de film net zo goed als het boek? Zijn de personages in de film zoals we ons die voorgesteld hebben bij het lezen van het boek? Ziet de omgeving eruit zoals die in het boek beschreven wordt? Komt het verhaal in de film misschien wel nog beter over dan in het boek? 

De Bibliotheek Bibliorura en ECI Cultuurfabriek gaan de discussie over boekverfilmingen aan in de nieuwe activiteit  Boek & Film. In mei gaan we ons buigen over het boek ‘Als Beale straat kon praten’ van James Baldwin, dat in 2018 is verfilmd als ‘If Beale Street Could Talk’

Programma:
Woensdag 15 mei
Bespreking van het boek: Als Beale straat kon praten
Aanvang: 19.30
Locatie: bibliotheek Roermond

Deelname aan de boekbespreking is gratis voor leden van de Bibliotheek Bibliorura, niet-leden betalen €5. Deelnemers aan de boekbespreking krijgen een kortingsbon voor de film. Op vertoon van deze bon krijgt u €2,-korting op de filmvertoning van If Beale Street Could Talk op 22 mei(normale prijs €9).
Aanmelden voor de boekbespreking kan alleen via  https://bibliorura.nl/

Woensdag 22 mei
Film: If Beale Street Could Talk + nabespreking
Aanvang: 19.30
Locatie: Filmzaal 2
Ticket : €9,-
Ticket online: € 8,75
Ticket: € 7,- ( voor deelnemers boekbespreking)
Unlimited pas is geldig

 


alle films