tijden & tickets

do 12/10  20:00  Tickets
vr 13/10  19:45  Tickets
za 14/10  20:00  Tickets
zo 15/10  15:20  Tickets
ma 16/10  19:00  Tickets

Il Colibrì


Film
127 min
Italië
Francesca Archibugi
Bérénice Bejo, Pierfrancesco Favino, Kasia Smutniak, Nanni Moretti

De Italiaanse film Il Colibrì is gebaseerd op de internationale bestseller “De kolibrie” van Sandro Veronesi, van wie eerder al Caos Calmo werd verfilmd.

Als kind brengt Marco (Pierfrancesco Favino) de zomers van zijn jeugd door aan de Toscaanse kust. Daar groeit hij op, wordt hij verliefd, maar moet hij ook om leren gaan met een groot verlies. Als volwassen man leeft Marco tussen Rome en Parijs als gerespecteerd arts. Ondertussen ziet hij zijn dochter opgroeien en komt hij een oude geliefde tegen. Ondanks vreugde en verdriet vindt hij zijn evenwicht. Net als een kolibrie.

Il Colibrì springt tussen heden en verleden, en vangt het leven van drie generaties in dit sterke Italiaans familie epos.

Regisseur Francesca Archibugi zet met een echte sterrencast een gelaagd, Italiaanse drama neer over familie, liefde en de kracht van het leven. Met onder meer Pierfrancesco Favino (Il Traditore), Bérénice Bejo (The Artist) en Nanni Moretti (Mia Madre).

De film werd geselecteerd voor het Filmfestival van Toronto en was de openingsfilm van het prestigieuze Filmfestival van Rome.

15 minuten na aanvang van de film geen toegang meer tot de filmzaal.

    alle films