La Quietud


Drama
111 min
Argentinië
Pablo Trapero
Bérénice Bejo, Martina Gusman, Édgar Ramírez

Hoewel zussen Mia en Eugenia al jaren op andere werelddelen wonen, hebben ze hun hechte band altijd weten te behouden. Als hun vader een beroerte krijgt en in een coma terechtkomt, keert Eugenia vanuit Parijs terug naar La Quietud, het landgoed van haar familie vlakbij Buenos Aires. Al snel na de hereniging met haar zus en moeder, worden de drie vrouwen geforceerd hun trauma’s uit het verleden onder ogen te komen en verborgen geheimen bekend te maken.

“Als een sprookjespaleis, zo ligt het snoeproze landhuis erbij. Een lange toegangsweg houdt de buitenwereld op afstand, en de naam op de poort is voor de bezoeker zowel belofte als gebod: La quietud. De stilte.

Slechts sporadisch ontsnappend aan de lange, steeds benauwendere gangen van het landhuis, laveert La quietud  gewiekst tussen broeierige familiefarce, tragedie en thriller. De schaduw van de Argentijnse dictatoriale geschiedenis, met haar verdwijningen en martelpraktijken, glipt alsmaar dichterbij, soms bijna letterlijk: wanneer voor de zoveelste keer de elektriciteit uitvalt, wordt het sprookjespaleis een in de bliksem oplichtend spookhuis. ” Volkskrant


    alle films