€ 8,50

Lion


Drama
118 min
Australië
Garth Davis
David Wenham, Dev Patel, Nicole Kidman, Rooney Mara

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal, vertelt Lion het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden. Lion is de verfilming van de bestseller “Mijn lange weg naar huis”.
De verfilming kent een sterrencast waaronder (Oscar® winnares) Nicole Kidman, (Oscar® genomineerde) Roony Mara, Dev Patel en David Wenham.

Filmmenu
Voor maar €21,- kun je en van een film en van een heerlijk etentje genieten bij Bistrobar Mr. Sammi.
Reserveren kan alleen telefonisch 0475-21 21 94. Tickets uitsluitend via de receptie te koop.

 

    “ Lion is een verdomd ontroerende, en vaak heel oprechte film over adoptie, en de complexe gevoelens die daar langs alle kanten mee gepaard gaan. Nicole Kidman weet diep te ontroeren als adoptiemoeder Sue. Maar vooral Sunny Pawar en Dev Patel bewogen ons tot tranen toe in de gedeelde hoofdrol. Voor de eerste is Lion hopelijk het begin van een schitterende carrière, voor de tweede het bewijs dat hij zoveel jaar na Slumdog Millionaire klaar is voor het echte werk. ”

    (De Morgen.be)

    alle films