“Mantra: Sounds into Silence”


Documentaire
85 min

De documentaire Mantra: Sounds into Silence neemt je mee op een muzikale reis rond de wereld. We ontmoeten we allerlei mensen van diverse achtergronden, variërend van Tibetaanse monniken, hip-hop muzikanten en gevangenen, die verslag doen van de blijvende positieve effecten die het Kirtan-zingen (mantra’s) heeft op hun gevoelsleven. Ook zien we dat er neurologisch steeds meer bewijzen komen van de meetbare positieve invloeden van meditatie en chanting.

Regisseur Georgia Wyss legde met art director Wari Om prachtige opnames van optredens vast van bekende Kirtan artiesten als Deva Premal & Miten met Manose, Krishna Das, Snatam Kaur, Jai Uttai, MC Yogi en Dave Stringer. Een bewogen portret van de Kirtan, waarbij we door het zingen van deze mantra’s samen innerlijke vrede en harmonie vinden.

Na afloop van de film zal Kirtan (Mantra) zanger Droeh Nankoe een kort optreden verzorgen.

Korte biografie Droeh Kankoe
Meer info op: www.dhroehnankoe.nl/biografie
Behalve zanger en componist van klassieke Indiase muziek, is Dhroeh Nankoe mantra-zanger in binnen- en buitenland. Met zijn stem en harmonium neemt hij je mee op een bijzondere meditatieve reis naar geluk. Talrijke muziekbewonderaars hebben genoten van zijn optredens met Bløf, het Metropole Orkest, Trijntje Oosterhuis en Edsilia Rombley. Tijdens festivals (als het Filmfestival van Cannes, Pinkpop en de Love Parade in Berlijn) en optredens in concertzalen als het Amsterdamse Concertgebouw, smelten de mooiste Indiase klanken samen met andere muziekstijlen. Zijn aangeboren muzikale talenten heeft Dhroeh kunnen aanvullen door van kleins af aan muziekles te ontvangen van vooraanstaande leraren uit India, waarna hij cum laude afstudeerde in klassieke Indiase zang en muziek op het Rotterdams Conservatorium.

Tickets: € 11,50 online, € 12,50 kassa
Unlimited Pas/Onbeperkt Genieten abonnement is niet geldig


    alle films