As Equals

Never Rarely Sometimes Always


Drama
101 min
Engeland, US
Eliza Hittman
Sidney Flanigan, Talia Ryder, Théodore Pellerin

De tiener Autumn en haar nicht Skylar zijn afkomstig uit Pennsylvania. Samen reizen ze naar New York, op zoek naar medische hulp en steun. Eén van hen is namelijk ongepland zwanger geraakt. Ze willen nu naar een ziekenhuis waar abortus legaal is.

“Never Rarely Sometimes Always is een abortus-drama waarbij niet de abortus het drama is, maar de hindernissen die daarvoor worden opgeworpen. Het is een introverte, intieme film van Eliza Hittman, met twee uitmuntende debutanten in de hoofdrollen.

Never Rarely Sometimes Always is een geweldige titel van een erg goede film. Waar het meestal gekunsteld voelt als een personage in een film de titel hardop zegt, is die scène in Eliza Hittmans film een hoogtepunt. ‘Nooit’, ‘zelden’, ‘soms’, en ‘altijd’ zijn de vier antwoordmogelijkheden op een reeks zeer persoonlijke vragen voor wie een abortus wil ondergaan bij het Amerikaanse Planned Parenthood. Heb je dit of dat extreem vervelende ding wel eens meegemaakt? Een partner die geen condoom wil gebruiken, een partner die met je anticonceptie rommelt, een partner die je ergens toe dwingt? Nooit, zelden, soms, altijd.” Filmkrant


alle films