Oppenheimer


Film
180 min
Verenigd Koninkrijk, VS
Christopher Nolan
Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett, Rami Malek

‘Prometheus werd gestraft door de goden voor het geven van vuur aan de mens. In OPPENHEIMER vertelt Christopher Nolan het levensverhaal van de man die de Amerikaanse Prometheus wordt genoemd: J. Robert Oppenheimer. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd in de Verenigde Staten – uit angst voor ontwikkelingen in nazi-Duitsland – gewerkt aan ’s werelds eerste nucleaire wapen. Een team van wetenschappers en militairen onder leiding van Oppenheimer kreeg de opdracht het potentieel van uranium als wapen te onderzoeken. De resulterende atoombom – ontworpen met het nobele doel een einde te maken aan de Tweede Wereldoorlog – werd uiteindelijk gebruikt in de luchtaanvallen op Hiroshima en Nagasaki’ (mv)

Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een met IMAX®-camera’s gedraaide epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest.

In deze film is een pauze!

15 minuten na aanvang van de film geen toegang meer tot de filmzaal.

    alle films