special

The Best of IDFA on Tour 2017-2018


Documentaire
300 min

Het International Documentary Festival Amsterdam beleeft dit jaar alweer haar 30ste editie en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste en best bezochte Documentaire Festival ter wereld.

Van de ruim 300 documentaires die dit jaar op IDFA vertoond worden, zullen er negen bekroond worden met een van de toonaangevende IDFA Awards. Voor het programma The Best of IDFA 2017 on Tour wordt een selectie uit deze winnaars gebundeld, die vanaf januari 2018 door het land gaat reizen.

Programma:
12.00 – 12.30 As We’re Told (IDFA Special Award for Short Documentary 2017)
12.30 – 13.50 Piripkura (Human Right Award IDFA 2017)
13.50 – 14.30 Pauze
14.30 – 16.15 The Other Side of Everything (Winnaar IDFA Award for Beste lange documentaire 2017)
16.15 – 16.30 Pauze
16.30 – 17.50 Amal (Openingsfilm IDFA 2017)

Tickets: € 25,-
Tickets VIP kaart Bank Giro loterij € 20,-
Unlimited pas is niet geldig

Beschrijving Films:
As We’re Told 
Zweeds Portret van de meest impopulaire instantie in Zweden: het arbeidsbureau. Om de anonimiteit van de geïnterviewden te waarborgen, worden alle werknemers – van receptionisten tot psychologen en directeuren – nagespeeld door poppen, met talloze opzienbarende onthullingen tot gevolg. Zoals: een werkcoach helpt gemiddeld slechts tien mensen per jaar aan een baan.
Piripkura
Om de paar jaar trekt Jair Candor de jungle van de Amazone in, op zoek naar de laatste overlevenden van de Piripkura. Zijn zoektocht is urgent en tragisch: alleen door te bewijzen dat de indianen nog leven, kan hun leefgebied beschermd worden. Een fascinerende en ontroerende ode aan onverzettelijkheid
The Other Side of Everything
Een opgesplitst appartement in Belgrado vertelt een familieverhaal en symboliseert een land in politieke onrust. Srbijanka Turajlić, een politiek activist die een grote rol speelde in de revolutie na het opbreken van Joegoslavië, woont hier nog steeds. Dochter Mila portretteert haar in een ontroerende film die de woning nauwelijks verlaat.
Amal
Amal is veertien jaar oud als ze tijdens de Arabische Lente naar het Tahrirplein in Caïro trekt om te demonstreren. Met jeugdige overmoed gaat ze recht op het gevaar af. Deze coming of age-film volgt haar in de jaren die volgen, een periode waarin de onverschrokken Amal haar eigen identiteit zoekt in een land in transitie.

 

 

 


alle films