True Things (Previously Unreleased)


Film
102 min
Verenigd Koninkrijk
Harry Wootliff
Ruth Wilson, Tom Burke, Hayley Squires

Het slaperige leven van een vrouw verandert voor altijd na een giftige seksuele ontmoeting. Een gelaagde en knap geacteerde film van regisseuse Harry Wootliff, met in de hoofdrol Ruth Wilson en Tom Burke (The Souvenir).

In het rustige kustplaatsje Ramsgate wordt de wereld van Kate (Ruth Wilson) op zijn kop gezet door een toevallige blik van een brutale man met geverfd blond haar (na The Souvenir opnieuw een toxische Tom Burke). Hij is net ontslagen uit een gevangenisstraf voor kleine vergrijpen. Met al zijn zelfvertrouwen en charme verleidt hij Kate op een parkeerplaats. Kate’s gedachten worden de weken erna totaal beheerst door deze bedwelmende verliefdheid. Kate geeft zich over aan lust in de hoop om intimiteit te vinden – tevergeefs. Ondertussen laat haar minnaar steeds minder vaak van zich horen en verdwijnt hij langzaam uit zicht. Maar Kate kan zijn geur, zijn aanraking niet vergeten.

In haar bewerking van de roman van Deborah Kay Davies, True Things About Me, toont Harry Wootliff hoe een vrouw verteerd kan worden door de archetypische ‘afwezige minnaar’. Zelfbedrog, zelfdestructie en zelfverlies is haar deel. De aantrekkingskracht van de bad boy zorgt voor duizelingwekkende hoogtepunten en depressieve dieptepunten.

Geselecteerd in de Orizzonti-competitie van het filmfestival van Venetië en winnaar van de prijs voor beste actrice voor Ruth Wilson op het filmfestival van Stockholm.

VPRO Cinema (★★★) ‘Levensecht en overtuigend gespeeld’
Trouw (★★★) ‘Ruth Wilson is fascinerend als Kate’
de Volkskrant (★★★)  B;ijft een dun koord tussen empathie en weerzin’

15 minuten na aanvang van de film geen toegang meer tot de filmzaal.

    alle films