€ 8,50
As Equals

Une saison en France


Drama
97 min
Frankrijk
Mahamat-Saleh Haroun
Bibi Tanga, Eriq Ebouaney, Sandrine Bonnaire

As Equals filmfestival

Na een succesvolle samenwerking in de afgelopen 3 jaar, slaan ook dit jaar de ECI cultuurfabriek te Roermond en Filmtheater De Nieuwe Scène uit Venlo,  en het Gehandicaptenplatform Roermond, Vluchtelingenwerk Venlo en Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019, de handen ineen om een speciaal project neer te zetten. In de eerste twee weekenden van november worden de inwoners van Venlo, Roermond en omstreken bewust gemaakt van gelijke behandeling. Het filmfestival As Equals is gericht op bewustwording van gelijkheid in de ruimste zin van het woord: geen onderscheid in sekse, afkomst, beperking (zowel fysiek als mentaal), culturele achtergrond, godsdienst, nationaliteit of leeftijd.

 zaterdag 10 november:
Jeroen Corduwener, regiomanager Limburg VWN zal de avond openen en na afloop van de film 3 Hours in gesprek gaan met het publiek.

Programma:
19.00 : Opening
19.05- 20.15 Film 3 Hours + nagesprek
20.15 – 20.45 pauze
20.45 – 22.30 Film: Une saison en France

Tickets: € 5,- ( 3 Hours)
€ 8,50 ( Une saison en France)
Combinatieticket: € 11,- ( 3 Hours en Une saison en France)

Une saison en France
Abbas, een alleenstaande vader, is met zijn twee kinderen het geweld in de Centraal-Afrikaanse Republiek ontvlucht om in Frankrijk een nieuw bestaan op te bouwen. In zijn thuisland had hij een gerespecteerde baan als docent Frans. Die goede reputatie is hij in Frankrijk op slag kwijt. Ondanks zijn trauma’s doet Abbas er alles aan om voor zijn gezin te zorgen. Dat lukt echter moeizaam met slecht betaalde baantjes en zonder vaste woonplek. Steeds komen ze weer op straat te staan. Hij wordt verliefd op een Franse vrouw die hem en zijn kinderen onderdak aanbiedt. Zijn ze nu eindelijk veilig?

De uit Tsjaad afkomstige Mahamat-Saleh Haroun regisseerde het ontroerende familiedrama Une saison en France. In 2010 won hij met Un homme qui crie de Juryprijs in Cannes. Une saison en France beleefde eerder dit jaar haar Nederlandse première op International Film Festival Rotterdam, waar het enthousiast werd ontvangen en beloond met een hoge publieksscore. De film is tevens geselecteerd voor het Movies That Matter Festival in Den Haag.


    alle films