tijden & tickets

do 24/2  12:00  Tickets

Van Boek naar Doek | The Hate U Give


Drama
133 min

Van Boek naar Doek: The Hate U Give
een boek van Angie Thomas | een film van George Tillman Jr.

De Bibliotheek Bibliorura en ECI Cultuurfabriek zetten verfilmde boeken centraal. 
Boeken en films vertellen allebei verhalen. Toch gaat een schrijver heel anders te werk dan een filmmaker. Waarom zijn boekverfilmingen zo populair en is er tegelijkertijd zoveel discussie over? Hoe worden de verschillen tussen woord en beeld overbrugd? En is een verfilming een verrijking van het verhaal of juist eerder een verarming?  

Lees en kijk je mee? 
Elke Van Boek naar Doek-editie bestaat uit twee bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst draait om het boek en de tweede om de film.  

De hoofdpersoon van The Hate U Give is de 16-jarige Starr Carter. Zij gaat naar een dure particuliere school, maar woont in een arme wijk vol drugs en straatbendes. De spanning tussen die twee werelden loopt op als Starr getuige is van een schietincident waarbij haar jeugdvriend Khalil door een agent wordt gedood.

Zowel boek (uit 2017) als film (uit 2019) zijn veelgeprezen. Ze geven een actuele en aangrijpende inkijk in de wereld van racisme en de Black Lives Matter-beweging. Het boek werd in 2018 verkozen tot Beste Boek voor Jongeren, maar is ook voor volwassenen zeer interessant. Tijdens de boeksessie wordt ook gekeken naar actuele Nederlandse literatuur rondom racisme en identiteit.

Data
Donderdag 17 februari 2022 van 19:30 tot 21:30 uur: boeksessieo.l.v. een ervaren leesclubbegeleider.
Locatie:
de Bibliotheek Bibliorura, Neerstraat 11-13 in Roermond
Donderdag 24 februari 2022 van 19:30 tot 22:00 uur: vertoning film en nabespreking 
Locatie: ECI Cultuurfabriek, Eci 13 in Roermond
*Het is de bedoeling dat je het boek, te leen in de bibliotheek of te koop in de boekhandel, voorafgaand aan de boeksessie hebt gelezen.  
 

Info en tickets
Deelname is voor zowel boek- als filmsessie en kost 15,00 euro per persoon. Dit is inclusief een drankje tijdens de boekbespreking. Koop hier je combiticket van €15,00
Er zijn geen losse tickets voor de boekbespreking te koop!

ExtraWe hebben ditmaal ook een Van Boek naar Doek-jongereneditie. Alle tweedejaars van Niekée lezen hiervoor het boek The Hate U Give en komen op 24 februari ’s middags naar de ECI voor het bekijken en bespreken van de film én een optreden van rapper Brohlin Coumans.

Houd www.bibliorura.nl en www.ecicultuurfabriek.nl in de gaten voor volgende edities van Van Boek naar Doek. 


alle films