€ 8,50
Food Film Weekend

Vleesverlangen


Drama
74 min
Nederland
Marijn Frank

Vleesverlangen, is de eerste bioscoopdocumentaire van Marijn Frank (bekend als presentator van de Keuringsdienst van Waarde)  Vleesjunk Marijn probeert van haar verslaving aan vlees af te komen met een stage bij een koeienslachterij en een bezoek aan 100.000 plofkippen. Door haar biefstukje recht in de ogen te kijken hoopt ze een gezondere morele relatie op te bouwen met het lapje vlees op haar bord. Dat blijkt nog een hele emotionele, soms komisch-erotische tour, waarin ze wordt bijgestaan door een psycholoog. Terwijl Marijn dapper vordert langs de slachtlijn, vindt ze antwoorden op haar vragen bij onder andere vleesfokkers en -kwekers, geheelonthouders en een wel heel appetijtelijke chef-kok. Over beeldvorming, diervriendelijkheid, lust en hypocrisie.

Slagershart (15″)
Jeugddocumentaire over de dertienjarige slagerszoon Wessel. Hij is trots op het familiebedrijf: het slachthuis en de slagerij. Wessel twijfelt over de toekomst. Wil hij later werken met levende dieren of wordt hij slager, net als zijn stoere vader en opa?

Ticket: € 8,50

Je kunt de film ook combineren met de kookdemonstratie van Expeditie Zilverschoon
Expeditie Zilverschoon verzorgt een presentatie voor de film van 20:00 uur.
Janna Navis vertelt wat over drie planten die je kunt eten en die je ook in de buurt van de ECI kunt aantreffen. Esther van de Pas kookt live met een aantal planten en vraagt 2 mensen uit het publiek om mee te helpen. Aan het eind van de presentatie kan de voorste rij van het publiek proeven.

Programma:
19:15 – 19:45 : Kookdemonstratie in het ECI café
20:00 : Film, Vleesverlangen/Slagershart

Tickets:
Film : € 8,50
Kookdemonstratie : Gratis

Unlimited Pas is niet geldig!


    alle films