Boekverfilming

Wildlife


Drama
104 min
VS
Paul Dano
Carey Mulligan, Ed Oxenbould, Jake Gyllenhaal

Great Falls, Montana, jaren zestig. De gevoelige, veertienjarige Joe is het enige kind van Jeanette en Jerry, die op een golfbaan werkt. Wanneer hij zijn baan verliest en daarmee een doel in zijn leven, laat Jerry zijn vrouw en kind achter en sluit hij zich aan bij de brandweerlieden die een grote bosbrand bij de Canadese grens bestrijden. Joe wordt gedwongen de rol van man in het huis op zich te nemen en ziet hoe zijn moeder een eigen avontuur begint, een affaire met een oudere man.

Carey Mulligan , Jake Gyllenhaal , Ed Oxenbould  en Bill Camp (Molly’s Game, Loving) spelen de hoofdrollen in Wildlife, het ijzersterke regiedebuut van acteur Paul Dano (There Will Be Blood, Little Miss Sunshine) naar het gelijknamige verhaal van topauteur Richard Ford.

    “Maar Wildlife is vooral de film van Ed Oxenbould (17). Die verleent Joe een indrukwekkend mengsel van naïviteit en ingehouden woede, van jeugd en ernst, terwijl hij excelleert op de momenten dat Joe frontaal tegen de grenzen van zijn levenservaring oploopt. Dan zie je de haperende daadkracht van iemand die per se het goede wil doen, maar nauwelijks weet hoe hij dat voor elkaar moet krijgen.”

    Volkskrant ****

    alle films