Interview Edin Hensels


Edin Hensels (19), horecamedewerker ECI popcrew

“Volgend schooljaar begin ik aan de opleiding Kunst en Economie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Toen ik mij hiervoor aanmeldde wist ik dat vrijwilligerswerk in de culturele sector goed staat op je CV. Ik besloot mijn kansen te vergroten door dit werk bij de ECI te doen. Het bevalt zo goed, dat ik mijn baantje in Roermond ook tijdens mijn studie aanhoud.”

Betaalde job “Ik kon meteen bij de garderobe aan de slag. Ik vergeet het nooit meer, Tweede Kerstdag was mijn eerste werkdag. Jeetje, wat was het druk. Het concert ging tot in de kleine uurtjes door, maar ik vond het nachtwerk enig. Een paar werkdagen en een horecatraining verder kon ik aan de slag in het horecateam van de popzaal. Hier ben ik als liefhebber van muziek helemaal op mijn plek, vooral omdat je zelf mag kiezen tijdens welk genre – dance met dj, jazz, fuse, rock of pop – je wil werken. Het werk is leuk, het team is leuk maar vooral de sfeer in de zaal is leuk. Je ziet het publiek genieten en wij achter de bar genieten mee.”

Geen vakkenvuller “Popconcerten hebben mijn voorkeur. Dan hangt er een losse, vrolijke sfeer die meestal op een gegeven moment omslaat in een echte feestsfeer. Mijn werkavonden zijn hierdoor superleuk en niet te vergelijken met bijvoorbeeld vakken vullen in de supermarkt, wat veel leeftijdgenoten van mij doen om een centje bij te verdienen. Na een nacht werken ruimen we samen met het team op en kletsen we nog even na. Die momenten zou ik voor geen goud willen missen. Ook als ik in Utrecht studeer, blijf ik mijn uurtjes werken in de ECI. Omdat je ze ruim van tevoren kunt inplannen, is dit prima te combineren.”