Interview Janneke Peeters


Janneke Peeters (33), vrijwilliger ECI fotografiecrew
“Fotografie is altijd een diepe passie van mij geweest. Op een gegeven moment ben ik gewoon begonnen met fotograferen. Ik combineerde mijn baan in de gehandicaptenzorg toen nog met werk in het bedrijf van mijn man. Eenmaal werkelijkheid, liep die passie al snel uit de hand.”  Lees hier het hele interview.

Fotografiecursus “Ik kreeg meteen vanuit allerlei onverwachte hoeken opdrachten. De tijd was dan ook snel rijp om mijn eigen bedrijf als fotograaf op te zetten. Om technisch beter te worden in fotograferen en mijn camera beter te leren kennen, ben ik fotografiecursussen gaan volgen bij de ECI. Deze hebben mij verder geholpen. Mijn praktijkervaring heb ik vervolgens verbreed door als vrijwilliger ook voor de ECI te gaan fotograferen. De opdrachten die ik heb mogen doen, zijn divers en variëren van foto’s voor de website tot het portretteren van personeelsleden. Ik heb ook een kinderconcert en verschillende cursussen en workshops gefotografeerd. Dat is ongelofelijk leuk om te doen en bij elke klus leer je wel iets nieuws of kom je nieuwe mensen tegen. Die ervaringen neem je toch maar mooi mee.”

Vrijwilliger in de OR Samen met enkele andere fotografen maak ik deel uit van een pool van fotografen voor de ECI. Regelmatig krijgen wij een overzicht toegestuurd van wat er de komende tijd in de ECI te doen is en wat je zou willen fotograferen. Daar kun je je vervolgens op inschrijven. Deze manier van werken maakt het voor mij mogelijk om al die leuke opdrachten te combineren met mijn andere klussen én met het moederschap. Daarbij neem ik namens de vrijwilligers deel aan de Ondernemingsraad. Aan de ECI zijn meer vrijwilligers dan medewerkers verbonden. Het is dan ook belangrijk dat zij een stem hebben in het beleid.”