vr 21/1  21:00
€ 22,50 € 25,00
Deur open:  20:30
Muziek
Popzaal
21/1

Big Country

+ JULIEN & LEENTJE


Dit concert is verplaatst van vrijdag 24 april 2020 naar vrijdag 26 februari 2021 en vervolgens naar 21 januari 2022 n.a.v. de Coronavirus maatregelen van het RIVM. Heb je een ticket gekocht voor een van de data? Dan is het ticket gewoon geldig tijdens dit concert!


De legendes van Big Country doen Roermond aan! 

De schotse rockband Big Country werd in 1981 opgericht door Stuart Adamson en Bruce Watson. Het klassieke Big Country geluid was geboren en werd later die zomer verbeterd door de komst van drummer Mark Brzezicki & bassist Tony Butler. Samen brachten ze in 1983 hun debuutalbum ‘The Crossing’ uit, waarmee ze wereldwijd doorbraken. Hits als Fields Of FireChance en het kenmerkende In A Big Country bestormden de hitlijsten. Datzelfde jaar wordt het debuutalbum genomineerd voor een Grammy Award. In Nederland bleek het nummer Look Away een schot in de roos!

De mannen vallen op door hun legendarische live-optredens, dat is wereldwijd niet onopgemerkt gebleven. Zo schreven ze nummers met The Kinks en stonden ze meerdere malen in het voorprogramma van The Rolling Stones. Mick Jagger noemde Big Country ‘een van de beste openingsbands die we ooit hebben gehad’. Met Stuart aan het roer scoorde de band 17 Britse Top 30 Britse singels en behaalden ze 5 gouden & platina albums. In 2000 gingen ze op Europese tour en een jaar later werd duidelijk dat dit de laatste keer met Stuart Adamson was.

Op 16 december 2001 nam Stuart Adamson zijn eigen leven in Honolulu, VS. De overige drie leden hadden geen echte gedachten om opnieuw als Big Country op te treden. Maar Tony Butler, Mark Brzezicki en Bruce Watson verenigden zich in 2007 om het vijfentwintigjarig bestaan ​​van de band te vieren. Later werd hier de nieuwe frontman Simon Hough aan toegevoegd en kon het wereldwijde succes doorgezet worden. Vele nieuwe albums volgden, met dit jaar Why The Long Face. Dit laatste wapenfeit zal dan ook centraal staan tijdens het optreden van deze legendes!

Voorprogramma JULIEN & LEENTJE
Het Roermondse duo Julien & Leentje verzorgt het voorprogramma van Big Country. Julien & Leentje bestaat uit singer-songwriter Julien van de Loo (Girls Walk By en The Copycat Trap) en zangeres Leentje van der Loo. Engelstalige liedjes, begeleid op gitaar, piano en mondharmonica, gezongen door twee harmonieuze stemmen die klinken en ademen als één. Een verfijnd, gerijpt en authentiek geluid, gebracht met passie en overgave.

Afterparty met DJ Skizm
Heb je na Big Country de smaak te pakken? Blijf dan na het concert nog even hangen! DJ Skizm zorgt ervoor dat je niet stil kunt blijven staan op de Alternative 80’s Afterparty. Van Simple Minds tot the Smiths en van Talking Heads tot the Cure.


Praktische info


Parkeergelegenheid

ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 u gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Betaalwijze & Horeca
Er kan in de popzaal alleen met munten worden betaald. Deze zijn verkrijgbaar bij de verschillende automaten in de gang en bij de receptie/kassa. Munten blijven geldig, maar worden niet teruggenomen.

Oordoppen
Er zijn tegen betaling herbruikbare oordoppen (Thunderplugs) beschikbaar bij de bar in de zaal en bij de kassa/muntverkoop.

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor worden €2,50 kosten in rekening gebracht.


Ambassadeur
Draag jij ECI cultuurfabriek evenals Jan Smeets, Huub Stapel en Suzan Seegers ook een warm hart toe? Als theater-, muziek- of filmliefhebber, of misschien wel als enthousiaste cursist? Word dan Ambassadeur van ECI!


    alle muziek