za 29/2  15:00
€ 0,00
Deur open:  14:45
Muziek
Popzaal
29/22020
freedom fest

Bigband Boesten

Bevrijdingsconcert


Om de bevrijding van Roermond te vieren, geeft Bigband Boesten een gratis bevrijdingsconcert in de popzaal van de ECI!

75 jaar geleden werd Roermond bevrijd door onder andere het Amerikaanse en Canadese leger. Behalve vrijheid, brachten deze landen ook een nieuwe stroming muziek met zich mee. Zo introduceerde de Bigband van het Amerikaanse leger, onder leiding van Glenn Miller, de eerste vormen van Jazz op het Europese continent. Een nieuwe muziekstroom die we tot op de dag van vandaag nog terugvinden in zowel jazz- als popmuziek.

Tijdens het bevrijdingsconcert brengt Bigband Boesten geheel in eigen stijl nummers van deze tijd. Songs van Glenn Miller, maar ook van tijdgenoten Duke Ellington en Count Basie klinken deze middag door de popzaal. We’ll meet again en In the mood zullen zeker niet ontbreken. De Polkadots en enkele solisten zullen de Bigband vocaal versterken. De presentatie is in handen van Angely Waajen. Zij vertelt aan de hand van foto’s, filmpjes en anekdotes hoe de bevrijding destijds is verlopen.

Deze voorstelling is onderdeel van Freedom Fest


Praktische info


Parkeergelegenheid

ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 u gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Popzaal
Bij dit concert bieden we zowel zit- als staplekken aan. Er is een vrije plaatskeuze.

Betaalwijze & Horeca
Er kan in de popzaal alleen met munten worden betaald. Deze zijn verkrijgbaar bij de verschillende automaten in de gang en bij de receptie/kassa. Munten blijven geldig, maar worden niet teruggenomen.


Ambassadeur
Draag jij ECI cultuurfabriek evenals Jan Smeets, Huub Stapel en Suzan Seegers ook een warm hart toe? Als theater-, muziek- of filmliefhebber, of misschien wel als enthousiaste cursist? Word dan Ambassadeur van ECI!


    alle muziek