za 16/12  20:00
€ 17,50 € 20,00
Blues, Funk, Jazz, Pop, Soul
Popzaal
16/122017

Boris

Laatste show van 2017


Boris (fka Bo Saris) is terug! Hij neemt ons mee op een reis door de originele funk & disco. Met zijn 6-koppige band, de Funkateers, reizen we af naar de tijd waar coolness, groovyness & vooral joy centraal stonden. Tijdens de show zullen zowel classics als nieuwe nummers gespeeld worden.

Deze Nederlandse funk- en soulartiest ging de laatste jaren door het leven als Bo Saris, maar heeft nu zijn oorspronkelijke naam weer aangenomen. Met die naamsverandering komt ook een muzikale verandering, zoals te horen is op zijn nieuwe EP Best Of Me, die dit jaar verschenen is. Waar Boris op zijn laatste album Gold (2014) nog schitterde met een vette blaxploitationsound (met dank aan producer Andre Harris van Dre & Vidal), heeft hij met dit album het bluesgevoel ontdekt.

Met zijn nieuwe tour Keep The Funk Alive brengt bij ons door zijn totale muzikale repertoire. Een mooi persoonlijk verhaal waarin Boris verteld hoe hij deze tijd heeft beleeft en hoe deze muziek hem zo geïnspireerd en gevormd heeft tot wie hij nu is. Uiteraard zal het grootste gedeelte bestaan uit het vertolken van vette, uplifting groove classics.

Boris won in 2004 de tweede editie van de Nederlandse Idols.

Support: Aicha Cherïf (solo)

“Als Lianne La Havas en Jeff Buckley een kind zouden krijgen …”, aldus de juryleden tijdens Kunstbende. Aïcha Cherif schrijft intense – dan weer ingetogen –songs met een sterk melancholisch karakter.

Nadat Aïcha de landelijke finale van Kunstbende won met het nummer ‘Change’, ging ze in de zomer van 2016 aan de slag met een band en doken zij de studio in om hun eerste EP, getiteld ‘Change’, op te nemen. De volgende twee jaren gaf de band optedens op festivals als Lowlands, Valkhof Festival, Zomerparkfeest, Cultura Nova, Bruis, Westergasfabriek Live XL en Bevrijdingsfestival Limburg. Ook verzorgden zij de supports bij uiteenlopende artiesten als Trixie Whitley, Qeaux Qeaux Joans, Bettie Serveert en Chantal Acda.

In 2017 werd de band geselecteerd voor het landelijk reizend muziekfestival Popronde, waarbij ze 12 shows verspreid door heel Nederland gaven. Op dit moment werkt Aïcha Cherif aan een nieuwe EP die in 2018 uitgebracht zal worden

Afterparty: Luc Castermans

Na Boris zullen de beste platen gedraaid worden door niemand minder dan Luc Castermans (bekend van o.a. Funk Transplant).


    alle muziek