do 11/10  16:00
Pop
Popzaal
11/102018

Roermond Coming Out


Roermond Coming out: gevarieerd programma in ECI
Cultuurfabriek
#Roermondcomingout

Op donderdag 11 oktober is het internationale Coming Out Dag. Oók in
Roermond. Dit jaar wordt niet alleen de regenboogvlag gehesen, maar is er ook een gevarieerd   programma in de ECI cultuurfabriek vanaf 18.30 uur. Met cabaret, film, muziek een informatiemarkt en een feest. Een initiatief van de gemeente Roermond, COC Limburg en de ECI cultuurfabriek. Coming Out Dag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in
Nederland gehouden. De gemeente Roermond besteedt daar altijd aandacht aan, om zo het belang van sociale acceptatie van seksuele diversiteit te benadrukken. Ieder mens is uniek en hoort erbij! Om dit extra kracht bij te zetten heeft de gemeente, samen met de ECI cultuurfabriek en COC Limburg, een gevarieerd programma opgesteld op de Coming Out Dag van 2018.

Roermond regenboogstad
Roermond Coming out wordt geopend door wethouder Marianne Smitsmans: “Helaas is het nog steeds geen gemeengoed dat lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders altijd en overal worden geaccepteerd. Zolang dat nog niet het geval is, blijven we daar keihard aan werken; iedere dag weer en zéker niet alleen op de Coming Out Dag. Maar zo’n themadag helpt om er weer even de schijnwerpers op te zetten. Dit jaar hebben we daarvoor een heel aantrekkelijk programma gemaakt, voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema en daar meer over wil weten.”

Programma in het kort
 Wanneer: Donderdag 11 oktober 2018 vanaf 18.30uur
 Waar: ECI Cultuurfabriek (ECI 13 Roermond)

 18.30u informatie tafels (o.a. Gaysoos Roermond, Roze in Blauw, Amnesty,
COC Limburg en VR-experience)
 19.00u opening Wethouder Smitsmans
 19.10u Merel Moistra (kleinkunst)
 19.45u May Peters Trio (muziek, trombonist)
 20.15u filmvertoning “Chavela”
 20.15u Afterparty met dj Admin, dj Cloos en dj Jason

Iedereen is welkom, de activiteiten zijn gratis toegankelijk!

Merel Moistra (kleinkunst)
Merel is iemand die op een podium staat en ‘iets’ doet. Soms zingt ze, soms praat ze. Neusfluit, Cazoo? Veel is mogelijk. Niets is uitgesloten. Merel is hardcore en soft-ice. Niet gemiddeld.  Niet doorsnee. Geen oude opgewarmde prak. Merel is nu, nieuw en nog beter. Merel is zangeres en begeleid zichzelf op gitaar of ukelele. Merel is een intelligente en veelzijdige ‘podium-vullende’ solo-artiest. Achter haar,
verraderlijk-stompzinnige jaren 30 blond bombshell uiterlijk, gaat een vrouw schuil met een enorme persoonlijkheid en een gevaarlijk verbaal talent.
www.merelmoistra.nl

Chavela (film)
De in Costa Rica geboren zangeres Chavela Vargas (1919-2012) trok op jonge leeftijd naar Mexico, waar zij optrad in elegante clubs. Omdat ze naar eigen zeggen “als vrouw leek op een travestiet” besloot zij het haar strak naar achteren te kammen en zich te kleden in broek, met daaroverheen een poncho; in het Mexico van de jaren dertig een ongehoorde daad.

Party ft. DJ Admin + DJ Jason Skyler+ DJ Cloos

DJ Admin
Geboren en getogen in Roermond, inmiddels reizend over de hele wereld. DJ Admin draaide al in bijna 30 landen en deed in totaal meer dan 1000 optredens!

DJ Jason Skyler
Een dj die een passie heeft voor muziek en deze wil delen met zijn publiek. Hij speelt voornamelijk underground house, tech house, techno, progressive en muziek met trancy-vibes en draait onder andere in de Eagle Amsterdam, Club Church, Amsterdam, Funhouse, Amsterdam, Boysclub, Bekkevoort, Revelation Brussels en Sleazy Rooms in Madrid.

DJ Cloos
DJ Cloos is een dj uit het zuiden van het land, waar hij op diverse feesten een bekend gezicht is. Zo draaide hij o.a op de Pink Party Maastricht en Laveloss. Hij is de huis-dj van Vodafone tijdens de Amsterdam Pride feesten en de botenparade. Dj Cloos is een allrounder en voelt de sfeer van het publiek perfect aan.

May Peters (wereldmuziek)
Trombonist, schijfster en docent May Peters woont sinds 1994 meer dan zestien jaar in Puerto Rico
(USA) waar ze docent Trombone Jazz en Caribische Muziek aan het Conservatorium van Puerto Rico
en het Conservatorio de Artes del Caribe was. In haar uiteenlopende carrière trad ze op met talloze
formaties op nationale en internationaal vermaarde podia in 28 verschillende landen. Ze geeft lezingen en Latin workshops in Nederland, de Cariben, de Verenigde Staten, Europa en Zuid Afrika. Bovendien werkte ze als docent Spaans op de Hoge School van Utrecht, Tilburg en Eindhoven. Ze is auteur van ¡Música,maestra!/brieven uit Puerto Rico (2009) en Poco a poco ( 2016)-uitgeverij Totemboek,Amstelveen. Haar CD ‘Tributo de Tambor y Trombón en Clave de Mujer Boricua’
(Hommage met percussie en trombone in het teken van de Puerto Ricaanse vrouw) belandde op
plaats 9 van de Top 20 Beste Albums van 2013 van Puerto Rico. Sinds 2016 is ze gecertificeerd toeristenbegeleider in Puerto Rico o.a. op de Ruta de la Salsa. Meer info:  www.maypeters.com


alle muziek