vr 12/4  20:30
€ 19,50 € 22,50
Blues, Jazz, Pop, Staconcert
Popzaal
12/4

ECI Jazz Club

Ft. The Ploctones, Power to the Pipo


Op 12 april kun je lekker genieten van de beste geïmproviseerde muziek in de ECI cultuurfabriek, tijdens ECI Jazz Club. Deze keer met The Ploctones met stergitarist Anton Goudsmit, de meest funky band van het zuiden Power to the Pipo én met speciale gastmuzikanten. Trek je dansschoenen aan en kom bij ons genieten met een lekker biertje of wijntje in de hand.

ECI Jazz Club trok tijdens de eerste editie in februari 2018 een hoop jazzliefhebbers met Hammondorganiste Rhoda Scott bovenaan het affiche. En wát een nieuws: afgelopen zomer ontving Scott voor haar levenswerk de hoogste Franse onderscheiding voor de kunsten en de literatuur: ze werd benoemd tot Commandeur des Arts et des Lettres. Andere grootheden als Bob Dylan, Richard Serra en Roger Moore gingen haar voor. Wij hadden hadden haar samen met Benjamin Herman, Ries Doms, Mike Roelofs en Jo Didderen op één avond, op één podium!

Deze keer verrassen we jou met de top van de Nederlandse jazzscene. The Ploctones, bestaande uit Anton Goudsmit, Efraïm Trujillo, Jeroen Vierdag en Martijn Vink, spelen al jarenlang over de hele wereld. In het voorjaar van dit jaar kruiste Goudsmits pad dat van de Limburgse funkgroep Power tot the Pipo. Hij speelde in een uitverkochte Amsterdamse Melkweg met deze jongens samen. Het resultaat: een explosie van dansbare, creatieve en goed te verhapstukken dampende funk.

Tijdens ECI Jazz Club op 12 april aanstaande mag je nog meer verwachten. Je wordt meegenomen op een reis die met prachtige composities vol subtiliteiten langzaam toe bouwt naar een stortvloed aan stevige grooves. Wat mag je verwachten? Prachtige muziek en unieke samenwerkingen op het mooiste podium van Roermond.


alle muziek