do 26/10  20:30
€ 18,00
Deur open:  20:00
Pop, Pop, Rock
Popzaal
26/102023

GESPOT: The Screenshots (DE) + Andy & the Antichrist

Garage / poppunk


Wegens onvoorziene omstandigheden is dit concert geannuleerd. Kaartkopers worden op de hoogte gesteld. 

Ontdek The Screenshots! De band komt uit Keulen en verkoopt in Duitsland veel grote zalen uit. De band speelt hun enige (en eerste!) Nederlandse show in onze popzaal. Een avond voor fans van The Vices, Nena, The Notwist, WIES, Die Nerven, Afterpartees en Tape Toy.

De muziek van The Screenshots uit Keulen kan het beste worden omschreven als een unieke mix van rock, pop en elektronische elementen. Ze combineren pakkende melodieën met krachtige gitaarriffs en een energieke podiumperformance. Hun muziek raakt vaak thema’s die betrekking hebben op de alledaagse realiteit. Het debuutalbum van The Screenshots werd door de Süddeutsche Zeitung omschreven als “een humoristische analyse van onze banale hedendaagse samenleving”, terwijl Spiegel Online opmerkte: “Als dit een grap is, wordt hij steeds beter.”

De band boekte al snel succes, met optredens op bekende televisieprogramma’s zoals Neo Magazin Royale en Late Night Berlin. Naast hun eigen werk hebben ze ook waardevolle ervaring opgedaan door stage te lopen bij gerenommeerde bands zoals Von wegen Lisbeth, Madsen en Sportfreunde Stiller.

Support: Andy & the Antichrist
Andy & the Antichrist komen oorspronkelijk uit Horst aan de Maas en opereert nu vanuit Tilburg. Deze band maakt muziek die een dunne lijn bewandelt tussen pop en heavy indie, waarbij zowel de heupen als de ellebogen van de luisteraar in beweging dreigen te komen. Muzikaal gezien zweeft het viertal tussen harde garagerock en poppunk, met snerpende gitaren en rauwe vocalen. Geen snoeiharde hardcorepunkers dus, maar gewoon een stelletje good guys die houden van rammelende muziek. In 2021 werden ze geselecteerd voor de Popronde en afgelopen april brachten ze hun debuutalbum Awful/Awesome uit. Maar ze willen vooral niet te serieus genomen worden, dus kom mee rocken en dan wordt het gegarandeerd gezellig.

GESPOT is dé clubavond waar je de nieuwe bands van dit moment kan ontdekken uit Limburg en ver daarbuiten. GESPOT is een samenwerking tussen ECI cultuurfabriek en Fenix Agency.

Dit concert wordt medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) in het kader van het Interreg-programma Deutschland-Nederland.


Klik hier voor meer praktische info.


    alle muziek