zo 2/12  15:00
€ 21,00 € 25,00
Pop, Rock
Popzaal
2/122018

H.E.A.T

One Desire & Shiraz Lane


We zijn trots dat we een van de beste melodische rockbands van Zweden mogen verwelkomen in de ECI! Samen met onze ‘special guests’ One Desire & Shiraz Lane, mag je dit niet missen!

De Zweedse Rock Band H.E.A.T ontstond rond 2004, maar bracht hun eerste gelijknamige CD in 2008 uit. Deze release bracht de trein meteen aan het rollen en zorgden voor support act slots bij Alice Cooper, Thin Lizzy en zelfs een slot op het grootste Zweedse Rock Festival ; ‘ Sweden Rock Festival”.

Rond die periode was melodische Rock een beetje uit en bracht H.E.A.T het langzaam weer in beweging als jongelingen.

Vanaf  2009 begon het balletje echt te rollen; een tour met Edguy, zo deed de band mee aan de Zweedse voorronde van het Eurovisie songfestival met hun song “1000 Miles” en gingen ze de studio in om aan hun tweede CD “Freedom Rock”  te werken.

Na de opnames van die CD, een Engelse Tour ontstond er langzaam een breuk tussen Kenny Leckremo, de zanger van de eerste CD’s en de band. Kenny gaf aan de band te verlaten om persoonlijke redenen. De zoektocht een nieuwe zanger begon meteen, 200 aanmeldingen kamen binnen.

De band vroeg Swedish Idol winnaar Erik Grönwall om hun uit te helpen en na een gesprek met Jimmy en Erik, besloot Erik dat zijn toekomst bij H.E.A.T lag.

Drie Albums later ;  ‘Adress the nation’ , ‘ Tearing Down the walls’, ‘into the Great unknown’ en Tours door Engeland, Duitsland, Spanje, Italië, Norwegen, Zweden, Denemarken, België, Nederland, Zwitserland, Australië, Frankrijk, Schotland en Japan, U.S.A. is nu ook eindelijk de ECI cultuurfabriek in Roermond aan de beurt op zondag 2 december tijdens een matinee show!

De zaal gaat om 14.30uur open en Shiraz Lane en One Desire verzorgen de voorprogramma’s.

Support acts:

One Desire:
4 koppige melodische Rock Formatie die in 2012 ontstond, maar waarvan in 2017 hun muzikale carrière pas echt begon. Na hun eerste  release via Frontiers Records. Dit is recht in het gezicht Melodische Rock, die dit genre een 2018 touch geeft.

Shiraz Lane:
Brachten in 2018 hun tweede CD uit, timmeren sinds 2011 al aan de weg. Tours, festivals en shows zijn hun drijfveer, maar hun ideaal is de status te bereiken van hun idolen; Guns N’ Roses, The Darkness, Skid Row, Aerosmith, Michael Jackson, funk, metal, ze kunnen de lijst nog langer maken… zolang het maar tegen is!

Ben je een Rock of A.O.R. liefhebber dan mag je deze middag in de ECI cultuurfabriek niet missen…


    alle muziek