vr 7/4  18:45
€ 35,00
Deur open:  18:30
Jazz, Muziek, Pop
Popzaal
7/42023
Laatste kaarten!

JazzOUT Fest Limburg

Festival met o.a. Dirty Loops


Van 1 t/m 15 april 2023 ademt heel Limburg jazzmuziek tijdens JazzOut Fest Limburg! Vooraanstaande podia in Maastricht, Roermond, Heerlen en Venlo presenteren tijdens hét jazzfestival van Limburg een wervelende line-up met uiteenlopende jazzstijlen. Van old school tot het geluid van nu en morgen, en cross-overs met soul, funk, hiphop, pop en klassiek.

4 Limburgse steden, één jazzfestival

Wat dit festival zo uniek maakt is dat er elke dag een festival op een andere Limburgse locatie neerstrijkt. Zo trekt deze jazzcaravaan niet alleen naar (theater/podium), maar stopt deze ook bij (overige podia).  Met telkens een compleet en eigen festivalprogramma waarbij lokale, nationale en wereldtop hand in hand gaan. 

Dirty Loops
Het Zweedse drietal Dirty Loops maakt wervelende popfusion met invloeden van funk, jazz, soul en r&b. De band liep elkaar tegen het lijf op het Royal College of Music in Stockholm en brak in 2010 door via YouTube. Dirty Loops staat bekend om hun verrassende covers van bekende popnummers; zo maakten ze hun eigen Dirty Loops-versie van onder andere Justin Bieber’s ‘Baby’, Britney Spears’ ‘Circus’ en Justin Timberlake’s ‘Sexy Back’, die allemaal miljoenen keren gestreamd werden. Maar vergis je niet, Dirty Loops is geen coverband. In 2014 bracht de band hun succesvolle debuutalbum ‘Loopified’ uit, opgevolgd door EP ‘Phoenix’ uit 2020. In 2021 had Dirty Loops succes met hun langspeler ‘Turbo’, die het trio schreef met Cory Wong. ”This album is to music as The Naked Gun was to movies” zei Dirty Loops-bassist Hendrik Linger over de plaat. Enfin, oordeel vooral zelf!

Q&A Dirty Loops
Tijdens deze dag geeft Dirty Loops ook een exclusieve Q&A sessie in ECI cultuurfabriek! Tijdens deze Q&A sessie krijgen bezoekers de kans om een vraag te stellen aan de band en ze in een intieme setting te zien en spreken. De sessie vindt plaats voorafgaand aan de festival programmering en er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar dus wees er snel bij. Tijdstip: 19.00u – 19.25u. Uiterste aanmelddatum: zaterdag 1 april. Voorwaarden: * Alleen toegankelijk voor kaartkopers van JazzOut Fest Roermond in combinatie met een aanmelding via het aanmeldformulier

Noa Lauryn
Wie een show van de Amsterdamse Noa Lauryn bijwoont, wordt ondergedompeld in intrigerende harmonieën en eerlijke teksten. Samen met haar band zoekt ze de grens op tussen R&B en Jazz (vergelijkbaar met acts als Anderson .Paak, The Internet en Nao).

Fringe Orchestra ft. Lander Gyselinck
Dit jaar duikt Fringe Orchestra in de grooves en klankwereld van de vindingrijke Belgische drummer en componist Lander Gyselinck. Gyselinck is de spil in het web van verschillende muziek projecten waar hij de grenzen binnen en buiten de jazz opzoekt. Zo is hij o.a bekend van de avant-garde jazzband STUFF. waar hij zijn drumwerk met zijn liefde voor hiphop combineert, LAB Trio en Ragini Trio. Dat hij tot een van de meest veelbelovende jazz talenten behoort bewijzen de talloze awards die hij heeft ontvangen zoals de Toots Thielemans Jazz Award, de Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek en de Vlaamse Music Industry Awards.

Opgebouwd uit topstudenten en alumni van het conservatorium wordt iedere editie de bezetting voor een nieuwe gastsolist op maat gemaakt. Dit alles gebeurt onder leiding van artistiek leider Jesse Passenier, die de formatie zowel dirigeert als ervoor arrangeert. Het deelde het podium met artiesten als vocalist Camille Bertault turntablist DJ Vindictiv, trompettist Carlo Nardozza, de saxofonisten Frank Deruytter en Reiner Witzel en Bex Burch. Van jazz en funk, tot wereldmuziek, chanson, electro en hiphop, Fringe Orchestra durft, schuurt, laat dansen, overdondert en inspireert. Het grensgebied is waar het gebeurt.

Montis, Goudsmit & Directie
Met deze killercombi van Nederlandse podiumbeesten kun je rekenen op de beste dansbare souljazz. Binnen enkele jaren zijn Montis, Goudsmit & Directie dé Souljazz-sensatie van Nederland geworden. Nog voordat hun debuutalbum “Taste of Culture” in december 2019 verscheen werd de band geboekt in binnen- en buitenland. Of ze nu op North Sea Jazz, Mañana Mañana of in Paradiso spelen, het publiek wordt met aanstekelijke grooves opgezweept. Het repertoire van de band is niet onder één hoedje te vangen, want in de stofwolk waar zij hun publiek in achterlaten kun je sporen van funk, rock en ballads terugvinden. De band kan niet wachten om het publiek te overrompelen met dansbare grooves en een liveshow die zijn weerga niet kent!

Festival vibes catering
Lekkere broodjes hamburger, vers gebakken frietjes & luxe potato dippers, vegetarische salade en frisse tortilla wrap met kipfilet, salade en dragonmayonaise! Catering is in goede handen!

JazzOut Fest Community
De afgelopen weken werd de line-up uit elk stadsprogramma onthuld. Daarnaast krijgen de maatschappelijke en educatieve activiteiten die tijdens het festival worden georganiseerd een gezicht onder de naam JazzOUT Fest Community. Dat betreft verrassende en inspirerende activiteiten voor iedereen, van jong tot oud.

Organisatie & partners
De organisatie van JazzOut Fest Limburg ligt in handen van Stichting Intercity Jazz Limburg die daarvoor samenwerkt met Jazz Maastricht en de podiumpartners: ECI cultuurfabriekPoppodium GrenswerkDe Maaspoort, Parkstad Limburg Theaters en Theater aan het Vrijthof.

Organisator Norbert Kögging schoof aan bij Roermond.Nieuws.TV en vertelt er vol enthousiasme over:

 


    alle muziek