za 8/4  20:30
€ 25,00
Deur open:  20:00
Blues, Muziek, Rock, Staconcert
Popzaal
8/42023

Laurence Jones

+ RAMAN.


Blues- en gitaarliefhebbers kunnen hun vingers aflikken, na Julian Sas en Jan Akkerman voegen wij dé geweldige nieuwe jonge blues gitarist Laurence Jones toe aan ons programma!

Laurence Jones wordt gezien als één van de beste blues gitaristen van dit moment. Dat Laurence kan worden gezien als ware virtuoos, werd al bevestigd bij het drie maal achtereenvolgens ontvangen van de award voor ‘Young Artist Of The Year‘ tijdens de British Blues Awards. Hiernaast is hij opgenomen in de British Blues Hall Of Fame en ging hij al op tour met onder andere Van Morrison, Ringo Starr, Joe Bonamassa, Status Quo en Jeff Beck. Je hebt Laurence Jones wellicht al eens gezien in het tv-programma ‘Veronica Inside‘ waar hij tot vijf keer toe door Johan Derksen werd uitgenodigd. Deze laatste omschreef Laurence treffend als ‘een jonge Eric Clapton’ waar zijn muziek vaak wordt omschreven als ‘opzwepende en energieke blues’.

Opener van de avond: RAMAN. (BE)
RAMAN. is rauwe emotie, een no nonsense gitaargeluid, melancholische instrumentale intermezzo’s en een stem die, eens hij je eenmaal vastgrijpt, nooit meer loslaat. Het verhaal van RAMAN. begon in de buitenwijken van Gent. Simon Raman ontpopte zich met zijn gevoelig geluid en intense songs tot één van Gent’s meest beloftevolle artiesten. Zijn ‘back to basics’ attitude zorgt voor een rauwe maar soulvolle sound die geworteld is in Blues- en Rootsmuziek die je doet denken aan oudere zielen als Chris Whitley, Jeff Buckley en een vroege Triggerfinger. Eind 2019 bracht RAMAN. zijn eerste EP uit in een uitverkochte Minardschouwburg in Gent. RAMAN. speelde eerder in Trix, De Bosuil, 013 en stond onder meer als vaste support bij Trixie Whitley, Novastar en Admiral Freebee. Momenteel is RAMAN. bezig met nieuw werk en zal vanavond ook een voorproefje hiervan laten horen!

 


Praktische info

ParkeergelegenheidECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 u gratis)Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Betaalwijze & HorecaEr kan in de popzaal contactloos en met de ECI betaalpas betaald worden.

OordoppenEr zijn tegen betaling herbruikbare oordoppen (Thunderplugs) beschikbaar bij de bar in de zaal en bij de kassa/muntverkoop.

Staconcert
De shows in de popzaal zijn staand, we hebben geen zitplaatsen ter beschikking.

 


    alle muziek