vr 22/9  20:00
€ 16,00
Deur open:  19:30
Indie, Pop, Rock, Staconcert, Talent
Popzaal
22/92023

Orange Skyline (+Tommy Gazer)

(Indie)rock (Pinkpop act!)


Liefhebbers van Britpop zoals Oasis en The Artic Monkeys mogen deze show niet missen! Ze spelen dit jaar op Pinkpop en voor een echte clubshow van deze topband bezoek je dit concert in de popzaal van ECI cultuurfabriek.

2023 is duidelijk het jaar van Orange Skyline aan het worden. ESNS, Pinkpop, Edison nominatie en heel… heel veel shows.. Orange Skyline is terug met hun nieuwe titelloze tweede album. De band is afkomstig uit Groningen, al is dat totaal niet terug te horen aan hun Britpopgeluid dat knipoogt naar Oasis en The Arctic Monkeys.

Wie in 2022 tijdens de Olympische Winterspelen het schaatsen volgde, hoorde met regelmaat de meeslepende song A Fire voorbijkomen. Dit nummer van het nieuwe album werd het anthem tijdens de live uitzendingen van de NOS. De song was ook nog eens de TopSong op NPO Radio 2, net zoals eerder de eerste single van het album Shine On dat al was. Ook alle andere radiozenders in het land doken op A FireOndertussen was zanger Stefan een opvallende deelnemer aan de 2022-editie van De Slimste Mens. Rockers hoeven echt niet altijd domme gasten te zijn. Hij hield het maar liefst zes uitzendingen uit in het populaire televisieprogramma. Vlak vóór de finaleweek aanbrak, sneuvelde hij. Maar hij verloor wél als winnaar 

Het album is inmiddels bekroond met een Edison-nominatie in de categorie “Rock” en levert de band naast een rits boekingen op festivals door het land heen ook de gedroomde spot op Pinkpop op! In juni 2023 stond de band voor een zee van roze hoedjes en enthousiaste fans met hun set die bol stond van de festivalkrakers. 

Dit najaar komt de band terug in de clubs. De band wil de fans iets meegeven waar ze wekenlang op kunnen teren. Van een optreden hoor je een feestje te maken. Je moet het overal kunnen, vinden ze. Het gaat Orange Skyline erom het publiek in pure extase te brengen. Ze zijn geen mooi-weer-bandje. Orange Skyline wil gewoon samen iets spannends beleven. Elke avond weer opnieuw. 

Support: Tommy Gazer
Tommy Gazer bestaat uit vrienden Jesse Kanter (zang en gitaar), Stijn Peters (gitaar), Tom Bormans (basgitaar) en Jurrian Zandbergen (drums). De band ontstond in 2019 en heeft ondertussen 2 EP’s op hun naam staan.  De vierkoppige groep wordt geïnspireerd door bands als Biffy Clyro, Nothing But Thieves en Catfish and the Bottlemen. De mannen geven hieraan een dynamische twist; gitaarmelodieën razen rond je oren, de ritmesectie is stevig en de stem is voelbaar, wat resulteert in een onbevreesd en onvervalst geluid. En set van Tommy Gazer bestaat uit een boventoon van stevige, galmende rock die wordt aangevuld met melodieuze gitaarrifjes en baslijnen. Aan energie is geen gebrek en dat is duidelijk voelbaar in het publiek, dat gegarandeerd niet stil kan blijven staan.  

De vrienden hebben al veel live ervaringen op hun portfolio staan. Zalen als De Muziekgieterij, Paard, de Vorstin en de Bosuil zijn geen onbekend terrein meer voor de band. Ook op festivals als het Bevrijdingsfestival en Festifallz wisten ze het publiek hartstochtelijk te laten meezingen. Happy Now, de eerste single van de alternatieve rockband, werd uitgebracht in 2020 en tikt de 50.000 streams aan op Spotify. In 2022 brachten zij de EP All The Lessons uit waarmee zij onder andere een plekje in de voorprogramma’s van Ten Times A Million en Ramkot en in de aftershow van De Staat verdienden. 


Klik hier voor meer praktische info.


    alle muziek