vr 4/10  19:30
Klassiek
Theaterzaal
4/102019

Buitenskamers

ft. Pynarello


In het eerste weekend van oktober vindt de allereerste editie van het klassieke muziekfestival Buitenskamers plaats. Op 6 verschillende locaties in Roermond kun je genieten van prachtige klassieke muziek. Het festival wordt geopend in de ECI cultuurfabriek met het ensemble Pynarello.

Pynarello gaat als een wervelwind door de klassieke porseleinkast. Klassieke muziek kan anders; avontuurlijker, spontaner en directer. Zonder dirigent, zonder bladmuziek. Oude noten worden afgestoft en nieuwe muziek rockt de honderden jaren oude instrumenten uit. Pynarello is een rebellenclub, een next generation met de grootste talenten van dit moment.

Op het programma staan; Twee stukken voor strijkoctet opus 11, D. Shostakovitsj / After Dark, J. Bruinsma / The Secret Champ, J. van Ruller (arr. J. Bruinsma) / Deel II ‘Assez Vif, Très Rythmé’ uit strijkkwartet, M. Ravel (arr. T. Pol) / Deel II Andante uit strijkoctet opus 20 , F. Mendelssohn.

Over Buitenskamers
Buitenskamers is een initiatief van de Christoffel Huiskamer Concerten en de ECI cultuurfabriek en wordt uitgevoerd onder leiding van Anneke Pasman, Joery Wilbers en Joop Geurts. Buitenskamers stelt zich tot doel de krachten op het gebied van Klassieke Muziek in Midden Limburg te bundelen, het publieksbereik te vergroten en de positie van Klassieke Muziek te versterken. Dat doen we door de organisatie van het festival Buitenskamers, met daarin speciale aandacht voor talent en talentontwikkeling, als ook de inrichting van een online platform voor Klassieke Muziek.

logo van buitenskamers


Praktische info

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 u gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Betaalwijze & Horeca
Er kan in de popzaal alleen met munten worden betaald. Deze zijn verkrijgbaar bij de verschillende automaten in de gang en bij de receptie/kassa. Munten blijven geldig, maar worden niet teruggenomen.

Oordoppen
Er zijn tegen betaling herbruikbare oordoppen (Thunderplugs) beschikbaar bij de bar in de zaal en bij de kassa/muntverkoop.

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor worden €2,50 kosten in rekening gebracht.


Ambassadeur
Draag jij ECI cultuurfabriek evenals Jan Smeets, Huub Stapel en Suzan Seegers ook een warm hart toe? Als theater-, muziek- of filmliefhebber, of misschien wel als enthousiaste cursist? Word dan Ambassadeur van ECI!


    alle muziek