vr 16/2  20:00
Jazz, Pop
Popzaal
16/22018
ECI Jazzclub

ECI Jazz Club presenteert

Rhoda Scott, Benjamin Herman, Ries Doms, Jo Didderen, Mike Roelofs & The Celluloid Guru's


Op 16 februari toveren we de ECI cultuurfabriek om tot een heuse jazzclub. Naast Rhoda Scott, Benjamin Herman & Ries Doms treden namelijk Jo Didderen & L’Equipe de Rêve en Mike Roelofs op. Het belooft een avond vol toetsenisten van wereldformaat te worden, met tussendoor en na de concerten muziek om op te dansen van The Celluloid Gurus.

Rhoda Scott

“De organiste met de blote voeten”, zo wordt de legendarische Hammond-organiste Rhoda Scott ook wel genoemd. In februari 2018 reist de 79-jarige Amerikaanse dame af naar Nederland voor een exclusieve samenwerking met top saxofonist Benjamin Herman en The Kik-drummer Ries Doms. Scott dankt de eerder genoemde, frappante bijnaam aan haar kindertijd. Als 7-jarige domineesdochter betrad ze het orgel, waarbij ze eerst haar schoenen uitdeed. Tegenwoordig speelt ze niet anders, maar nog altijd met immer veel passie en spelplezier. Rhoda Scott wordt niet voor niets beschouwd als één van de laatste, levende legendes op het Hammondorgel.

Unieke avond

Speciaal en alleen voor Nederland wordt Rhoda Scott bijgestaan door twee van Nederlands beste muzikanten. Zo zal zij het podium betreden met de beroemde saxofonist Benjamin Herman, bekend van zowel zijn solowerk als de bigband New Cool Collective. De ritmische trein wordt live op gang gebracht door niemand minder dan Ries Doms, bekend van de Nederpop-band The Kik. Een liveshow die nog nooit vertoond is en maar eenmaal te zien is: daar moet je bij zijn!

Informatie

Zaal open: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Jo Didderen: 20.00 – 20.40 uur
Mike Roelofs: 20.45 – 21.15 uur
Rhoda Scott, Benjamin Herman & Ries Doms: 21.30 uur – 22.45 uur
The Celluloid Guru’s: 19.30 – 23.30 uur


    alle muziek