za 15/6  12:00
Muziek
ECI gebouw
15/62019

Slagwerkdag

incl. clinic door Daniël Jonkers!


Zaterdag 15 juni organiseren we een heuse slagwerkdag! Van 12:00 tot 16:00 uur kun je komen proeven van alles wat slagwerk te bieden heeft. Ontdek instrumenten als de cajon, pauken of de kleine trom. Wie weet vind jij jouw (nieuwe) passie! Onze slagwerkdocenten Paul Bouten & John Wassen staan de hele dag voor je klaar. We sluiten af met een clinic door de veelbelovende drummer Daniël Jonkers. De hele dag is gratis, het enige wat je moet doen, is je inschrijven voor een workshop!

Hieronder vind je het programma van deze dag. Je kunt je inschrijven voor een workshop door op de titel te klikken of op bestel tickets te klikken.

Workshops door Paul Bouten
12:00 – 12:30 uur Kleine trom (max. 8 deelnemers)
12:45 – 13:15 uur Mallets (max. 8 deelnemers)
13:30 – 14:00 uur Pauken (max. 8 deelnemers)

Workshops door John Wassen
12:00 – 12:30 uur Cubaanse Latin percussie (max. 8 deelnemers)
12:45 – 13:15 uur Cubaanse Latin percussie (max. 8 deelnemers)
13:30 – 14:00 uur Cajon percussie (max. 7 deelnemers)

Demo & Clinic door Daniël Jonkers
14:30 – 16:00 uur (max. 75 deelnemers)

 

Over de docenten

Paul Bouten studeerde klassiek slagwerk en drums aan het conservatorium in Maastricht, waar hij les kreeg van Werner Otten, Hay Beurskens, Pieter Jansen, Ruud Wiener en Chris Dekker. Ook volgde hij cursussen in latinpercussie en het bespelen van de conga’s. In beide werelden van klassieke en lichte muziek voelt hij zich helemaal thuis. Of het nu gaat over een paukenpartij in een symphonie van Beethoven, een ingewikkeld marimbastuk met vier stokken, een improvisatie op de vibrafoon, ragtimes op de xylofoon, klassiek trommelen of in een echte drumline of bij de schutterij, de klassieke accessoires in een slagwerksectie, drummen in een jazzcombo, pop of rockband, conga’s, bongo’s en andere percussie-instrumenten op de traditionele manier.

John Wassen is geboren in Reuver en heeft een passie voor alles wat met drums, percussie en slagwerk te maken heeft. Afgestudeerd als docerend en uitvoerend musicus drums en percussie aan het conservatorium Maastricht, is hij sinds 2012 werkzaam als docent muziek (drums, percussie, slagwerk) bij ECI cultuurfabriek en voorheen bij het Centrum voor de Kunsten Roermond. Hij omschrijft zichzelf als een allrounder en vindt veel muziekstijlen en -stromingen interessant. Daarnaast is hij gespecialiseerd in Latijns-Amerikaanse percussie en jazz. Momenteel bewandelt John nieuwe muzikale wegen met het global flamencotrio Pega Loca.

Daniël Jonkers (1993) is een zeer talentvolle jonge drummer uit Geleen met een overvolle concertagenda. Hij is momenteel woonachtig in Brussel en actief met zijn eigen bands Aligaga en Johni Stokers. Daarnaast speelt hij in een tiental andere bands. Zijn CV toont een uitgebreide discografie en indrukwekkend lijstje van reeds gewonnen prijzen: naast de persoonlijke EuJazz Young Talent Award in 2014 en de Toots Thielemans Jazz Award van het Koninklijk Conservatorium Brussel in 2018 behaalde hij ook een viertal prijzen samen met anderen, waaronder recentelijk de B-Jazz Award 2019 met Aishinka. Daniël is als invaldocent verbonden aan het Conservatorium van Maastricht en heeft zich laten inspireren door mentoren Stéphane Galland, John Ruocco, Kris Defoort, Kresten Osgood, Joost Patocka en Geert Roelofs. Kortom: een veelbelovende drummer. Onlangs noemde Paul van der Steen in Dagblad de Limburger hem ‘Limburgse ritmeschilder in Brussel’ aangezien Daniël vooral gericht is op het drummen van melodieën. Op 21 juni geeft Daniël Jonkers een concert met Orbit Folks tijdens Jazz aan de Maas @ Meneerkes in Roermond.


alle muziek