vr 3/4  21:00
€ 20,50 € 23,50
Deur open:  20:30
Muziek, R&B, Soul
Popzaal
3/4

Stone Foundation


Met haar uitbundige mix van soul, funk en R&B en het enorme enthousiasme van de bandleden heeft de Britse band Stone Foundation al menig zaal plat gespeeld. Dat is niet zo verwonderlijk als je de live reputatie van de band kent. Want op het podium zijn deze muzikanten niet te stoppen. Met haar vierkoppige blazerssectie en het unieke stemgeluid van zanger Neil Jones zweept de band haar publiek op tot grote hoogte. Dansen, meezingen en springen; je kunt gewoonweg niet stil blijven staan als je deze Britten bezig ziet.

Stone Foundation vindt haar oorsprong in de vroege jaren ’90, toen zanger Neil Jones en bassist Neil Sheasby, toen nog ieder met hun eigen band, op hetzelfde Londense podium moesten spelen. Al snel vormden zij samen Stone Foundation en experimenteerden zij met geluid in toen nog vaak wisselende samenstellingen.

Hun liefde voor zeldzame soul met diepgang vind je terug in hun composities die zijn beïnvloed door o.a. Georgie Fame, Dexys (Midnight Runners), Stevie Wonder, Steve Winwood, Graham Parker, Donny Hathaway, Bobby Womack en David Axelrod.

Het laatste album, Everybody, Anyone, werd opgenomen in de Black Barn Studio’s van Paul Weller (The Jam, The Style Council) met bijdragen van geweldige gastmuzikanten zoals Kathryn Williams, Dr Robert, Mick Talbot (Dexy’s Midnight Runners, Style Council), Steve White (Style Council) en Hamish Stuart (Average White Band). Uiteraard komt Paul Weller ook voor op dit album, niet alleen als producer maar ook als muzikant.

Stone Foundation heeft zowel in Europa als in Japan een geweldige livereputatie opgebouwd. Ze speelden op festivals als Glastonbury in Engeland en het Japanse Fuji Rock.

Vreemd genoeg heeft de band nog nooit in Nederland opgetreden. Het concert in de ECI cultuurfabriek is dan ook de allereerste keer dat deze band voet op Nederlandse bodem zet. Soul en funk liefhebbers, grijp je kans om straks te kunnen zeggen: Ik was erbij!


Praktische info

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 u gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Betaalwijze & Horeca
Er kan in de popzaal alleen met munten worden betaald. Deze zijn verkrijgbaar bij de verschillende automaten in de gang en bij de receptie/kassa. Munten blijven geldig, maar worden niet teruggenomen.

Oordoppen
Er zijn tegen betaling herbruikbare oordoppen (Thunderplugs) beschikbaar bij de bar in de zaal en bij de kassa/muntverkoop.

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor worden €2,50 kosten in rekening gebracht.


Ambassadeur
Draag jij ECI cultuurfabriek evenals Jan Smeets, Huub Stapel en Suzan Seegers ook een warm hart toe? Als theater-, muziek- of filmliefhebber, of misschien wel als enthousiaste cursist? Word dan Ambassadeur van ECI!


    alle muziek