za 3/9  21:00
€ 20,50 € 23,50
Deur open:  20:30
Muziek, R&B, Soul, Staconcert
Popzaal
3/9

Stone Foundation


Dit concert is verplaatst van vrijdag 3 april naar vrijdag 11 september, naar 4 maart 2021, naar 5 maart 2022 en vervolgens naar 03 september 2022 n.a.v. de Coronavirus maatregelen van het RIVM. Heb je een ticket gekocht voor 3 april, 11 september, 4 maart of 5 maart? Dan is het ticket gewoon geldig tijdens dit concert!


Met haar uitbundige mix van soul, funk en R&B en het enorme enthousiasme van de bandleden heeft de Britse band Stone Foundation al menig zaal plat gespeeld. Dat is niet zo verwonderlijk als je de live reputatie van de band kent. Want op het podium zijn deze muzikanten niet te stoppen. Met haar vierkoppige blazerssectie en het unieke stemgeluid van zanger Neil Jones zweept de band haar publiek op tot grote hoogte. Dansen, meezingen en springen; je kunt gewoonweg niet stil blijven staan als je deze Britten bezig ziet.

Stone Foundation vindt haar oorsprong in de vroege jaren ’90, toen zanger Neil Jones en bassist Neil Sheasby, toen nog ieder met hun eigen band, op hetzelfde Londense podium moesten spelen. Al snel vormden zij samen Stone Foundation en experimenteerden zij met geluid in toen nog vaak wisselende samenstellingen.

Hun liefde voor zeldzame soul met diepgang vind je terug in hun composities die zijn beïnvloed door o.a. Georgie Fame, Dexys (Midnight Runners), Stevie Wonder, Steve Winwood, Graham Parker, Donny Hathaway, Bobby Womack en David Axelrod.

Het laatste album, Everybody, Anyone, werd opgenomen in de Black Barn Studio’s van Paul Weller (The Jam, The Style Council) met bijdragen van geweldige gastmuzikanten zoals Kathryn Williams, Dr Robert, Mick Talbot (Dexy’s Midnight Runners, Style Council), Steve White (Style Council) en Hamish Stuart (Average White Band). Uiteraard komt Paul Weller ook voor op dit album, niet alleen als producer maar ook als muzikant.

Stone Foundation heeft zowel in Europa als in Japan een geweldige livereputatie opgebouwd. Ze speelden op festivals als Glastonbury in Engeland en het Japanse Fuji Rock.

Vreemd genoeg heeft de band nog nooit in Nederland opgetreden. Het concert in de ECI cultuurfabriek is dan ook de allereerste keer dat deze band voet op Nederlandse bodem zet. Soul en funk liefhebbers, grijp je kans om straks te kunnen zeggen: Ik was erbij!

Afterparty met Jos Belt
Wil jij na het concert van Stone Foundation nog blijven door swingen? Dat is een goed teken! Na het concert verzorgt Jos Belt de afterparty. Jos Belt is Nederlands bekendste internationale Northern Soul en Motown DJ. Hij runt sinds 2007 de Dutch International Soul Club in Amsterdam. Ook is hij al 10 jaar vaste DJ in de meest bekendste soulclubs en weekenders in Engeland, zoals de Twisted Wheel club in Manchester en het Blackpool International Soul Festival. Verwacht een kallende set van uptempo sixties soul gedraaid van origineel vinyl en begeleid met unieke zeldzame vintage videoclips.


Praktische info

ParkeergelegenheidECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 u gratis)Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Betaalwijze & HorecaEr kan in de popzaal contactloos en met de ECI betaalpas betaald worden.

OordoppenEr zijn tegen betaling herbruikbare oordoppen (Thunderplugs) beschikbaar bij de bar in de zaal en bij de kassa/muntverkoop.


Ambassadeur
Draag jij ECI cultuurfabriek evenals Jan Smeets, Huub Stapel en Suzan Seegers ook een warm hart toe? Als theater-, muziek- of filmliefhebber, of misschien wel als enthousiaste cursist? Word dan Ambassadeur van ECI!


    alle muziek