vr 24/3  20:30
€ 14,50
Alternative, Muziek, Rock, Staconcert
Azijnfabriek
24/32023

Terzij de Horde + Lijkschouwer

Roerig presents


Jawel, weer een hele mooie naam voor Roerig in de Azijnfabriek. Dé metal sensatie Terzij De Horde komt naar Roermond!

Terzij de Horde combineert progressieve black en doom metal met de rauwheid en live performance die doet denken aan extreme hardcore of chaotische screamo. Gedurende hun hele bestaan wordt de band omschreven als een mix tussen Khanate, Wolves in the Throne Room, Deathspell Omega en Neil Perry. De naam van de band komt af van dichter Hendrik Marsman en staat voor levensdrift en de drang om intens, vurig en gevaarlijk te leven, wat helemaal past bij het geluid van deze Utrechtse band.

Terzij De Horde blaast je letterlijk omver met hun snoeiharde sound! De laatste plaat ‘In One Of These, I Am Your Enemy’ werd al zeer sterk ontvangen! Zwarenmetalen: “Opnieuw een erg sterke plaat van dit Nederlandse collectief afkomstig uit Utrecht. Verschroeiend lekkere plaat, zo zou je het ook kunnen zeggen. Aanschaf verplicht!”

De band maakte al veel indruk op festivals als Roadburn, Doomstad, Valkhof en Noorderslag. Ook in 2023 gaat de band door met spelen en Eurosonic heeft de band niet voor niets vastgelegd. Dat belooft wat in de Azijnfabriek!

Support: Lijkschouwer
Deze relatief jonge Rotterdamse metal formatie beukt graag buiten de lijntjes en is naast black metal dan ook besmeurt met invloeden van sludge, doom en death-metal. Hun debuut-album ‘Lamentations of Cosmic Absurdity’ kwam afgelopen oktober uit en liet meteen een sterk staaltje diversiteit van riff-werk, duistere atmosfeer en dronische precisie horen.

Support: Yantras
Met een oorsprong in tragedie is Yantras wanhoop te boven gekomen. Gevestigd in de hoofdstad van de heksenjacht in Nederland is het unieke post-doom mengsel van Yantras doordrenkt in dezelfde donkere, apocalyptische en occulte sfeer en de rauwe, pure emotie die ooit aanwezig was in hun thuisstad Roermond. De huidige samenstelling van Yantras is in 2023 bij elkaar gekomen en brengt invloeden vanuit allerlei soorten harde muziek samen. Momenteel wordt gewerkt aan een vervolg op de EP -S O N – uit 2020. Yantras gaat bruter en harder dan voorheen.


    alle muziek