Nieuws

As Equals filmfestival

8/11 2017

As Equals is een samenwerkingsproject van de ECI Cultuurfabriek Roermond, Filmtheater de Nieuwe Scene Venlo en de Anti Discriminatievoorziening Limburg. Het project, in de vorm van een filmfestival, is gericht op bewustwording van gelijke behandeling in de ruimste zin van het woord: geen onderscheid in sekse, afkomst, beperking (fysiek, mentaal), culturele achtergrond, godsdienst, nationaliteit, leeftijd.

Met het As Equals-thema ‘respect’ gaan we de dialoog aan, slechten we taalbarrières en overstijgen we “respect”. Het doel is oog krijgen voor andere leefwijzen en culturen en een antenne krijgen met betrekking tot het voorkomen van vooroordelen en vooringenomenheid.

De start van het festival in Roermond is op zaterdag 18 november met de documentaire I Am Not Your Negro. Voorafgaand aan de documentaire vindt een Poetry Performance plaats met de dichters Arnoud Rigter, Danny Danker, A.C.G. Vianen en Merlijn Huntjens, Aansluitend is er een lezing door Theoloog Franz-Joseph Hirs over James Baldwin en zijn kijk op film.
Aanvang 19:30

Op zondag 19 november, 14.00 uur, zal wethouder mevr. Smitsmans het openingswoord verzorgen, waarna er diverse presentaties en films rondom het thema “respect” door het Gehandicapten Platform Roermond, Moedercentrum Maximina en leerlingen van Niekée te zien zullen zijn. Om 14:45 vertonen we de familiefilm Vaiana, toegang is gratis.

Kortom laat u in november verrassen door mooie en eigenzinnige films zoals I am not your Negro, Tramontane, Una Mujer Fantástica, Die Göttliche Ordnung, Vaiana en Patti Cake$

Programma:

Openings avond 18 november

Filmzaal 2
19:30
Poetry Performance door de dichters: Merlijn Huntjens, Arnoud Rigter, Danny Danker, ACG Vianen.
Gevolgd door een lezing van Franz-Joseph Hirs met als thema James Balwin en zijn kijk op film. Theoloog Franz-Joseph Hirs  is auteur van De prediking van James Baldwin (Kampen 1995). Hij bestudeerde het wereldbeeld en de romans van de zwarte biseksuele Amerikaan James Baldwin (1924-1987)
Korte pauze
21:00  I Am not your Negro
Filmzaal 1
19:35 Una Mujér Fantastica
21:30 Tramontane

19 november:
Theaterzaal:1
14:00 openingswoord wethouder Marianne Smitsmans
14:10 Presentaties en films rondom het thema Respect door leerlingen van Niekée, het Gehandicaptenplatform Roermond en vrijwilligers en deelnemers van Moedercentrum Maximina én heerlijke hapjes uit de Donderse Keuken!
Pauze
14:45  Vaiana
Filmzaal 1
14:00 Patti Cake$
16:10 Una Mujér Fantastica
Filmzaal 2
14:05 Tramontane
16:15 Die Göttliche Ordnung

Tickets film € 8,50


Cookie

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.

Akkoord