Nieuws

CineFest Roermond 2017

6/9 2017

Vrijdag 15 en zaterdag 16 september staat de ECI Cultuurabriek in het teken van CineFest Roermond, hét filmevent voor filmmakers en filmliefhebbers met een speciale focus op film en literatuur.

CineFest gaat vrijdagavond van start met enkele performances van Merlijn Huntjens, Danny Danker, ACG Vianen, Arnoud Rigter en Germaine Sijstermans, die zeer mooi aansluiten bij het thema van de boekverfilming die deze avond vertoond wordt: Sprakeloos van Hilde Van Mieghem. De specifieke inhoud van deze performances geven we nog niet prijs, maar reken op ‘sprakeloosheid’ in de breedste zin van het woord. Aansluitend aan de filmvertoning is er een talk over boek en film met o schrijver Henry de Hoon (Moorddate), filmmaker Robin Peeters (Expeditie Limburg) en producent Reinier Selen (Achtste-Groepers huilen niet) en een borrelen gelegenheid om je netwerk uit te breiden. Maak kennis met filmproducties en –makers uit deze regio en verdiep je in de wereld van film tijdens CineFest!

De zaterdag zal van start gaan met een CineMaster van Jan Salden, waarin hij het klassieke vraagstuk ‘Film versus Boek’ ter discussie stelt. Waarom is na het zien van een film de uitspraak “Het boek was beter!” zo vaak te horen? Is dit wel een eerlijke vergelijking? Jan gaat hier tijdens de talk uitgebreid op in en geeft bekende en onbekende voorbeelden.

CineFest wordt afgesloten met de vertoning van enkele shortfilms – in aanwezigheid van de makers, zie details in het programma hieronder – en een vertoning van La mort de Louis XIV (Albert Serra). Na afloop van de film is er gelegenheid om een drankje te nuttigen in het ECI Café.

Programma

Het festival biedt voor ieder wat wils. Er zijn perfomances, shortfilms, speelfilms, talks en een meer! Kijk voor het complete programma in het tijdsschema hieronder.

CineFest Roermond – vrijdag 15 september

19:30 – 20:00
Opening met performances
20:00 – 21:45
Film:Sprakeloos
21:45 – 00:00
Talk inclusief borrel

CineFest Roermond – zaterdag 16 september

15:30 – 17:30
CineMaster | Jan Salden: Film versus Boek
19:30 – 20:45
Korte films
21:00 – 22:45
La Mort de Louis XIV
Kaartverkoop:

Vrijdag 15 september: Tickets € 8,50
Zaterdag 16 september: CineMaster Jan Salden: Tickets € 10,00
Zaterdag 16 september: Korte films + La mort de Louis XIV: Tickets € 8,50