Projectleider


Het mooiste cultuurhuis van Limburg zoekt een enthousiaste en ervaren projectleider (loondienst of zzp).
Ben jij dit? Lees dan verder!
 

WIJ ZIJN:
ECI cultuurfabriek: het mooiste cultuurhuis van Limburg met de meeste disciplines onder 1 dak. Wij hebben 4 cultuurpodia: een popzaal (voor 500 bezoekers) een theaterzaal (voor 240 bezoekers), een filmhuis (met twee zalen), een expositieruimte en een grote cultuureducatie afdeling.  Het ECI-programma omvat (pop)muziek, theater en dans, een uitgekiende art-house-filmselectie in beide filmzalen en een breed cursusaanbod (zowel binnen – als buiten de eigen locatie). We mikken op diversiteit, publieksopbouw en de positionering van ECI in de regio als kwalitatief hoogstaande, maar ook laagdrempelige culturele voorziening: als podium voor talentontwikkeling en als producent.   

JIJ BENT:
Cultuur is van en voor iedereen. Maar niet iedereen weet de weg naar cultuur even makkelijk te vinden. And that’s where you come in!
Jouw hart gaat sneller kloppen van het bedenken en realiseren van culturele projecten in de wijk, op de school of in het verzorgingstehuis. Projecten die ontstaan vanuit of landen in de ECI cultuurfabriek. Voor jou een droombaan want je wilt cultuur toegankelijker maken voor iedereen en je weet wat hiervoor nodig is. Je bent dan ook een ervaren projectleider, een verbinder en een aanpakker. 

WAT KOM JE DOEN?
Als projectleider maak je deel uit van ons educatieteam, werk je nauw samen met je interne collega’s en bouw je continu aan een extern netwerk. Je staat als het ware met je poten in de klei. Je initieert en coördineert projecten die discipline overstijgend en van lange duur zijn en die gefinancierd worden uit meerdere (subsidie)bronnen. 

Je hebt een sturende rol in de voorbereiding en het creëren van draagvlak voor het project. Je ontwikkelt, beschrijft, vraagt aan, verantwoordt, draagt zorg, monitort en voert projecten uit voor diverse doelgroepen. Kortom jij bent de drijvende kracht achter elk ECI project! 

Een aantal geweldige projecten krijg je alvast van ons cadeau, zoals: 

DOEN!
Ons CMK (Cultuureducatie Met Kwaliteit) project.
 Je bent verantwoordelijk voor het programma in Midden Limburg Oost. Je stuurt de intermediairs aan, onderhoudt contacten met de scholen, de gemeenten en het culturele veld. Samen met de coördinator van kunstencentrum RICK in Weert ben je verantwoordelijk voor het hele programma, je onderhoudt contacten met het FCP, de provincie en de penvoerders in Limburg. 

 “Nooit te Oud!?”
Waarin we samen met meerdere partners in Roermond culturele programma’s aanbieden voor de doelgroep 60 plus.
Als projectleider informeer je de stuurgroep en stuurt de werkgroep aan. Ook onderhoudt je contacten met de gemeente, seniorvriendelijk Roermond en de seniorenraad. 

School’s Out
Waarin leerlingen uit het VO onder schooltijd wekelijks de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen in een culturele discipline met een spetterende show als resultaat. Als projectleider heb je contact met de scholen, maakt de roosters, stuur je de coaches aan en regel je alles rond de eindpresentaties.
 

WAT NEEM JE MEE? 

 • Je hebt ruime ervaring als projectleider;  
 • Je gelooft in “cultuur als middel” in plaats van “cultuur als doel”; 
 • Je bent een geboren organisator die goed kan plannen en structureren; 
 • Je bent een echte teamspeler en voelt je als een vis in het water in de rol van “linking pin”; 
 • Je hebt ruime ervaring met het ontwikkelen van educatieve, aantrekkelijke projecten voor allerlei verschillende doelgroepen; 
 • Je bent een natuurlijke verbinder, zowel intern als extern; 
 • Je bent een echte netwerker en bij voorkeur al bekend met het onderwijs, het maatschappelijke en het culturele veld in Roermond; 
 • Je hebt ruime ervaring met het aanvragen van projectsubsidies en de verantwoording hiervan; 
 • Je hebt ruime ervaring met het dragen van een financiële verantwoordelijkheid en het voeren van een gedegen financiële administratie; 
 • Je hebt uitgebreide kennis van en het liefst ervaring met de CMK regeling. 

WAT KRIJG JE TERUG? 

 • Een dynamische baan op basis van 0,6 fte (zijnde 21,6 uur per week); 
 • Een bijzondere, bruisende culturele omgeving met veel eigen podia om gratis te bezoeken; 
 • Gastvrije, gezellige en ambitieuze collega’s; 
 • Veel vrijheid in het invullen van je werktijd; 
 • Een mooi salaris: je functie is ingeschaald in schaal 10 van de cao Kunsteducatie; tussen € 2956,- en €4.471,-.bruto bij een fulltime dienstverband: Je periodiek bepalen we op basis van je leeftijd en ervaring.  

HOE GAAN WE HET DOEN?
Moeten we jou zeker leren kennen? Stel jezelf dan aan ons voor op een manier die bij jou past! We ontvangen je motivatie en C.V. graag uiterlijk 18 september op dit mailadres: margo.dekock@ecicultuur.nl. Zijn we geïnteresseerd, dan ga je op 20 of 21 september in gesprek met Ruth Houkes (hoofd educatie) en Margo de Kock (directeur). De tweede ronde volgt een week later.