ECI Reports

Javier Guzman

13/10 2020
Foto van Caitlin Welzen
Caitlin Welzen

Voor haar minor 'journalistiek en commercieel schrijven' schrijft Caitlin éénmalig voor ECI een report.

Door Caitlin Welzen

Op 3 oktober gaf Javier Guzman drie voorstellingen en ik ging naar die van 16.00 uur. Dit waren niet zijn normale optredens. Nee, dit was de try-out voor de oudejaarsconference. Verschillende onderwerpen die zich in het afgelopen jaar hebben afgespeeld, werden besproken en uitgebeeld. Niets of niemand was off-limits.

Wanneer je naar de zaal liep, kon je een gratis drankje halen en je jas aan de kapstok hangen. Vervolgens werd je naar de stoel gebracht, zodat iedereen op een veilige afstand van elkaar zat. Nadat je comfortabel in je stoel kon wegzakken en de lichten uitgingen, was het een minuutje helemaal donker. En daar was ‘ie dan… Javier Guzman. Hij introduceerde zichzelf en vertelde wat het plan voor het optreden was.

Hij nam het hele jaar met ons door, van wc-papier hamsteren tot 75 jaar bevrijding en van #ikdoenietmeermee tot de coronabesmetting van Trump. Halverwege de conference was het al zo ver. Iemand was vergeten het geluid van de telefoon uit te zetten en daar maakte Guzman, zoals van ouds, korte metten mee. Dan heb je toch wel een beetje last van plaatsvervangende schaamte en je hoopt dat jouw geluid wel uit staat, omdat je niet het nieuwe pispaaltje wil worden. Niet alleen een telefoon die afgaat is een no-go, maar een toiletbezoek wordt ook niet op prijs gesteld.

Na een beetje een roestig begin en mislukte voetbalgrap over de prestaties van PSV, die ik overigens wel leuk vond, was het een zeer geslaagde voorstelling. Als vakkenvuller bij een supermarkt vond ik de verhalen over het hamsteren het meest herkenbaar, omdat ik bekend ben met deze lege rekken…


meer reports