ECI Reports

On The Rocks

2/11 2020
Foto van Michelle Verrijth
Michelle Verrijth

Als groot liefhebber van cultuur ga ik graag naar film-, muziek-  en theatervoorstellingen. Graag deel ik mijn interesse hierin met anderen. Via een blog combineer ik mijn hobby’s schrijven en cultuur om mensen net zo enthousiast als ik te maken over het aanbod van ECI cultuurfabriek.

27-10-2020

Voor mijn kennismaking en eerste (film)blog ben ik naar de nieuwe Sofia Coppola’s film On The Rocks geweest, in een corona-proof cultuurfabriek. In zaal 1, gevuld met een kleine twintig personen, werden mijn partner en ik netjes begeleid naar onze
zitplaatsen die voorzien waren van markeringen zodat iedereen voldoende ruimte van elkaar had. Dit
was erg goed gedaan en we voelden ons meteen op ons gemak na deze persoonlijke ervaring.
Nadat we netjes plaats hadden genomen in het midden van de zaal, sloten de deuren en kon de film
beginnen.

On The Rocks is de nieuwste film van regisseuse Sofia Coppola, die hier wederom de samenwerking aangaat met Bill Murray; samen maakten zij in 2003 al het zeer geslaagde Lost In Translation. Ook in deze film heeft Murray een rol te pakken die hem op het lijf geschreven is, als de charmante en praatgrage vader Felix. De film draait om Laura (erg leuk en subtiel gespeeld door Rashida Jones), gelukkig getrouwd met Dean (een serieuze maar redelijk oppervlakkige rol van Marlon Wayans), twee kinderen en een ruim appartement in New York. Wanneer Laura begint te vermoeden dat Dean een affaire is begonnen met zijn prachtige jongere collega, vraagt ze haar vrouwen verslindende vader om advies. Samen gaan ze op onderzoek uit om te achterhalen wat er nou werkelijk tussen hen gaande is. Dit resulteert in een komische en luchtige reis naar niet alleen de waarheid van haar echtgenoot maar ook de waarheid van de relatie tussen vader en dochter. De chemie tussen Jones en Murray is geweldig, er ontstaat tijdens de film geen twijfel over het feit dat ze vader en dochter zijn. Maar het is Bill Murray die uiteindelijk met zijn charme de film draagt. Met zijn uitspraken, gezichtsuitdrukkingen en kwajongensstreken trekt hij de film naar zich toe.
Net zoals in Lost In Translation, alleen hier in hartje New York in plaats van Tokio, geeft Sofia Coppola de sfeer van de stad goed weer en krijg je als kijker een zacht en gelukzalig gevoel.

On The Rocks is een bescheiden maar leuke film, met prima acteerwerk (met als uitblinker Bill
Murray), uitermate goede chemie tussen de hoofdrolspelers en waarin je de sfeer van New
York erg goed proeft. Ondanks dat Coppola met On The Rocks nooit écht de diepte in gaat, is het een erg luchtige en
geslaagde film waarbij je met een glimlach de zaal uitloopt.


meer reports