vr 3/12  20:00  € 19,50
Dans
Theaterzaal
3/12

155 & Maas Theater en Dans

stuk


Deze voorstelling is verplaatst.  Ticketkopers worden zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.


Op je bek gaan en weer opstaan

Voor 12 jaar en ouder!

Stuk is een stuk van 55 minuten met vier stuks jongens die zin hebben om dingen stuk te maken in een wereld die aan stukken ligt. De jongens van 155 willen bij elkaar zijn, dingen samen doen en weer een groep zijn, maar ze voelen geen enkele controle over de situatie. Het is alsof de vloer telkens onder ze vandaan wordt getrokken. Alsof iemand anders ze bestuurt met touwen en alsof mensen liever naar een scherm kijken dan naar hen. Wat is nog de waarde van een echte ervaring als je deze niet live kan delen? Hoe dicht moet je bij iemand zijn voordat het echt anders voelt dan een beeldscherm?

De jongens gaan sowieso door tot het stuk is. Stuk gaat over de echtheid van de ervaring en de intensiteit waarmee je die beleeft. Stuk is een unieke mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, video en bizarre humor zoals je van 155 gewend bent.


In de pers

“Stuk is zo strijdvaardig en kwetsbaar, ingetogen en uitbundig.” Theaterkrant
“Stuk geeft je geen tijd om de aandacht te laten verslappen, want het is erg afwisselend. De mannen zijn waanzinnig sterk in breakdance, maar weten ook prima hun mannetje te staan met vrije dans, live video en muziek. (…) Stuk is het bewijs dat er ook mooie dingen ontstaan in tijden van corona.” – I Love Theater ★★★★
“Attending a performance by the multidisciplinary dance collective 155 is never a chore. Their fun-loving, high-energy shows are extremely infectious – pardon the pun.” – Movements Exposed
“stuk brengt dans en video samen in een bijzondere voorstelling (…) Visueel was de voorstelling heel indrukwekkend. Het is een goede combinatie van dans, decor en video. Het voegt veel toe aan het verhaal en de ervaring van het publiek.” Dansmagazine
(…) het grote plezier van deze water-&-zeep-dare-devils is aanstekelijk. (…) Een fysiek spektakel dat je op het puntje van je stoel laat zitten.
My Daily Shot of Culture
“Pielen, keten, slap ouwehoeren, eindeloos achter de computer zitten en onweerstaanbaar grappige ongein uithalen, met absurdistische humor en een tikkie lullige uitstraling als maf tegenwicht voor de glamoureuze glimlach waarmee ze hun plots opborrelende break- en b-boychoreografieën uitvoeren. (…) Stuk is even grappig als slim.”
– NRC ★★★★

In de pers over vorige voorstelling MOTORS

“De knipoog naar zowel de urban dance als de motorscene is moddervet, maar met daaronder thema’s als individuele en groepsidentiteit, seksualiteit en machogedrag”Theaterkrant
“Het gebruik van de motors in combinatie met dans is sensationeel” – Theaterparadijs ★★★★
“Deze Jiskefet onder de urban dansgezelschappen neemt vooral zichzelf niet te serieus”Volkskrant ★★★

Credits

Makers, performers: Erik Bos, Thomas Bos, Rein Luuring, Sam van Eenbergen
Choreografie: Erik Bos
Videobeeld: Thomas Bos, Rein Luuring
Kostuumontwerp: Esmee Thomassen
Lichtontwerp: Yuri Schleuder
Geluidsontwerp: Sam van Eenbergen
Eindregie: Moniek Merkx
Coproductie: 155 & Maas Theater en Dans


Praktische informatie


Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Theaterzaal
Bij deze voorstelling hebben wij ongeplaceerde zitplaatsen. In verband met de Corona maatregelen zal een medewerker je een plaats toewijzen in de theaterzaal. Graag willen we je vragen om hier rekening mee te houden.

Voorstelling
Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent. Helaas is het niet mogelijk om gebruik te maken van de Horeca en is er dus ook geen drankje bij deze voorstelling.

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor wordt €2,50 per ticket in rekening gebracht.

Bekijk onze volledige maatregelen betreft het Coronavirus op: ecicultuurfabriek.nl/coronavirus.


    alle theater