vr 15/11  20:00  € 19,50
Literatuur, Theatercollege
Theaterzaal
15/112019

Abdelkader Benali

Kalief van Nederland


Toen Abdelkader Benali voor het eerst de verhalen van Duizend-en-een-nacht las, moest hij aan zijn grootmoeder in Marokko denken. Zij was zijn Sherazade. In Kalief van Nederland deelt hij zijn fascinatie voor zijn grootmoeder in combinatie met de kracht van de orale vertelling. Een Duizend-en-een-Nacht van onze tijd.

Sherazade
Al jong ontdekte Abdelkader Benali de kracht van het verhalen vertellen. Zijn grootmoeder gebruikte de taal om haar grenzen aan te geven, haar wereld in te vullen en haar macht uit te breiden. Hier was iets bijzonders aan de hand, voelde Abdelkader Benali. In Sherazade vond hij een oudere zus van zijn grootmoeder. Een vrouw die moet vertellen om het leven van zichzelf en al die andere vrouwen te redden.

Kalief van Nederland
In zijn voorstelling toont de schrijver zijn Duizend-en-een-nacht: een actuele, eruditie en speels-absurde blik op de oude verhalen waarin hij zijn fascinatie voor zijn sluwe grootmoeder deelt en tegelijk de kracht van de orale vertelling bejubelt. Een vertelvoorstelling waarin op ingenieuze wijze de wetten van het vertellen worden betreden en overtreden.

Over Abdelkader Benali
Abdelkader Benali is schrijver en programmamaker. Samen met harpiste Lavinia Meijer maakte hij in 2017 de voorstelling Brief aan mijn dochter. Recensies waren lovend, het publiek was ontroerd. Benali is al zijn leven lang geïnspireerd door de Vertellingen van Duizend-en-een-nacht. Het moment is gekomen om aan deze fascinatie theatrale invulling te geven.

Nagesprek
Na de voorstelling is er een nagesprek met Petra Stienen, schrijfster/publiciste, eerste kamerlid.

In de pers
‘Benali’s verhaal is vakkundig geconstrueerd en mooi rond’
Theaterkrant

Lees hier het interview met Lenneke Maas, de regisseur, over Abdelkader Benali en zijn theatertour.

Terugblik

Vorig seizoen stond Abdelkader Benali samen met Bram Bakker en Hans Koeleman met hun voorstelling Wat beweegt de hardloper? al in de ECI. Kon je er niet bij zijn? Zorg er dan voor dat je er dit seizoen bij bent!


Praktische informatie

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Theaterzaal
Bij deze voorstelling hebben wij geplaceerde zitplaatsen. Je stoelnummer staat op het ticket.

Voorstelling
Bij deze voorstelling is een pauzedrankje inbegrepen. Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent.

Hapje eten vooraf?
Geniet van een heerlijk diner bij Mr. Sammi voorafgaand aan de voorstelling! Klik hier om een tafel te reserveren.

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor wordt € 2,50 per ticket in rekening gebracht.


Ambassadeur
Draag jij ECI cultuurfabriek evenals Jan Smeets, Huub Stapel en Suzan Seegers ook een warm hart toe? Als theater-, muziek- of filmliefhebber, of misschien wel als enthousiaste cursist? Word dan Ambassadeur van ECI!


    alle theater