za 19/12  20:00  € 19,50
Dans
Theaterzaal
19/122020

Amos Ben-Tal / OFFprojects i.s.m. ICKamsterdam

60 in Real Time


Deze voorstelling wordt verplaatst n.a.v. de nieuwe Corona maatregelen van 14 december. Ticketkopers worden spoedig op de hoogte gesteld.


60 in Real Time is een unieke samenwerking tussen choreograaf Amos Ben-Tal, zijn dansers-collectief OFFprojects en het dansgezelschap ICK Amsterdam.

60 in Real Time is een intieme avond waarin dans, live muziek, gesprek en reflectie op het begrip tijd samengaan. Het idee voor 60 in Real Time, van Amos Ben-Tal/OFFprojects is ontstaan tijdens de Corona crisis en is een logisch vervolg op de eerder gemaakte dansvoorstelling 60 – een fysieke verkenning van het menselijke begrip van tijd. ‘Tijd’ als onzichtbare kracht die we samen tellen maar individueel voelen. De voorstelling werd goed ontvangen maar noodgedwongen geannuleerd.
In de periode waarin de dansers thuis zaten groeide bij hen de noodzaak om samen te komen en opnieuw het begrip tijd te verkennen. De afgelopen maanden hebben niet alleen de dansers, maar ons allemaal, gedwongen onze interacties en verwachtingen bij te stellen. Intens waren de gevoelens van angst en hoop. Midden in al deze interacties, verwachtingen en gevoelens zit het besef van tijd.

In 60 In Real Time wordt het originele stuk ontbonden en het mentale en fysieke proces erachter ter plekke blootgelegd. Oorspronkelijke scènes worden gedanst. Tussendoor deelt Amos zijn inspiratiebronnen, geven de dansers demonstraties van hun creatieve methoden en speelt Amos de, door hem gecomponeerde, muziek live.

Special Guest!
Elke avond wordt er een speciale gast uit de wetenschap, psychologie, filosofie uitgenodigd om vanuit zijn of haar vakgebied over het begrip tijd te vertellen. In de ECI vertelt Michael Capalbo, neurowetenschapper van universiteit Maastricht, over tijdsperceptie in de hersenen.  Ook het publiek wordt door middel van prikkelende vragen aangemoedigd met elkaar en met de dansers te reflecteren over tijdsperceptie.

Over de makers

OFFprojects is een collectief van voormalig dansers van het Nederlands Dans Theater en Batsheva Ensemble dat zich verzamelt rondom het werk van choreograaf en componist Amos Ben-Tal. Het gezelschap staat bekend om zijn multidisciplinaire voorstellingen en uitzonderlijke uitvoeringskwaliteiten. De groep heeft verschillende succesvolle producties gepresenteerd waaronder de voorstelling Howl i.s.m. Spinvis (winnaar Dioraphte Dansprijs 2016). OFFprojects toert regelmatig door heel Nederland en in het buitenland.

Credits

Concept: OFFprojects
Choreografie, muziek en tekst: Amos Ben-Tal
Artistiek advies: Yvan Dubreuil
Dansers: Aurélie Cayla, Luca Cacitti, Wolf Govaerts, Xanthe van Opstal, Genevieve Osborne,
Milena Twiehaus (wisselend per voorstelling).
Kostuum: Min Li
Licht: Maarten Heijdra en OFFprojects
Productie: OFFprojects
Co-productie: ICK Amsterdam, Korzo producties, NDT, Julidans, CC Heidelberg.
Financieel ondersteund door: Fonds Podiumkunsten


Praktische informatie

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Theaterzaal
Bij deze voorstelling hebben is vrije plaatskeuze.

Voorstelling
Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent. Helaas is het niet mogelijk om gebruik te maken van de Horeca en is er dus ook geen drankje bij deze voorstelling.

Hapje eten vooraf?
Geniet van een heerlijk diner bij Mr. Sammi voorafgaand aan de voorstelling! Klik hier om een tafel te reserveren.

Annulering

Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor wordt € 2,50 per ticket in rekening gebracht.


Ambassadeur
Draag jij ECI cultuurfabriek ook een warm hart toe? Als theater-, muziek- of filmliefhebber, of misschien wel als enthousiaste cursist? Word dan Ambassadeur van ECI!


    alle theater