zo 8/10  16:00  € 19,50
Klassiek
Theater
8/10

Amstel Quartet

Amstel Radio


Power to the People! Tegenwoordig heeft iedereen de hele muziekwereld digitaal binnen handbereik. Maar naast keuzestress kan dit juist ook een pad zijn naar nieuwe muzikale ontdekkingen en verrassingen. Amstel Quartet zorgt voor een programma dat inspeelt op deze overvloed.

Een middag variërend van renaissancemuziek tot de nieuwste klanken. Met muziek van over de hele wereld tot jazzy akkoorden en minimalistische grooves. Bovendien kun je als bezoeker inspelen op wat je wilt horen. Wil je klassiek à la carte of ga je voor de shuffle?  

Op het menu staan werken van Paul Creston, Michael Torke, J.S. Bach, Thomas Tallis, Marc Mellits, Claude Debussy, César Franck, Bernhard Herrmann, Franz Waxman en Michel Legrand.

Over het Amstel Quartet
Amstel Quartet heeft in haar 25-jarige bestaan de saxofoon over de volle breedte ingezet. Naast het spelen van kamermuziek, Franse chansons, minimal music of de bekende klassieken werkt het kwartet veel samen met hedendaagse componisten om nieuw en innovatief repertoire voor saxofoonkwartet te realiseren. Niet voor niets noemde de Nederlandse pers Amstel Quartet “Het meest kleurrijke saxofoonkwartet ter wereld.” Boven alles is het kwartet gepassioneerd en avontuurlijk, een houding die het viertal wereldwijd een grote schare bewonderaars opleverde en waarvoor ze op tournee gingen door heel Europa, Rusland, het Midden-Oosten, China, Japan, Canada en de Verenigde Staten. 

Vitaly Vatulya – sopraansaxofoon
Olivier Sliepen – altsaxofoon
Bas Apswoude – tenorsaxofoon
Harry Cherrin – baritonsaxofoon

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Podium Bureau Roermond. Ook is het een onderdeel van Buitenskamers.

            logo van buitenskamers

Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering. 


    alle theater