zo 12/2  15:00  € 16,00
Klassiek, Theaterconcert
Theater
12/22023
i.s.m. Stichting Podium Bureau

Andrej van Brakel & Anastasia Safonova

De romantische cello


Andrej van Brakel en Anastasia Safonova combineren in dit programma de diepe romantiek van Schumann en Brahms met de lichtheid en virtuositeit van Rachmaninov, Tchaikovsky en Davidov.

Het programma opent met Fantasiestukken van Schumann, eerst voor cello en piano en dan voor piano solo. Deze poëtische titel benadrukt het idee van de componist om de verbeeldingskracht van de kunstenaar niet te beperken. Fantasiestukken worden opgevolgd door gepassioneerde eerste sonate van Brahms, het werk dat een van de onbetwiste hoogtepunten uit cello literatuur is.

2023 is een jubileumjaar van de grote Russische componist Sergei Rachmaninov en dat willen we graag vieren met zijn adembenemende preludes voor piano solo.

Deze worden opgevolgd door Rococo variaties van Pjotr Tchaikovsky, de voorloper van Rachmaninov. De Rococo variaties zijn een sieraad en een must voor elk cello-soloist. Dit is een eerbetoon van Tchaikovsky aan zijn idool Mozart, licht en klassiek.  Het grote bereik van het instrument wordt op virtuoze, levendige en briljante manier uitgebuit.

Het programma wordt afgesloten met een spetterend virtuoos werk van Carl Davidov, de grote Russische cellist en pedagoog die door Tchaikovsky “de tsaar van de cello” werd genoemd. Bijzonder is dat Andrej door 4 generaties cellisten zich zijn muzikale “achterkleinzoon” mag noemen.

Mede mogelijk gemaakt door  Stichting Podium Bureau Roermond.


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


    alle theater