zo 22/3  15:00  € 20,50
Jazz, Theaterconcert
Theaterzaal
22/3

Artvark & Drums United


De vier saxofonisten van Artvark samen op het ECI-podium met vier percussionisten van Drums United. Dat betekent spannend muzikaal vuurwerk!

De blazers
Het Artvark Saxophone Quartet bespeelt al twaalf jaar de (inter)nationale concertpodia: van de Rotterdamse Operadagen tot het Cairo Jazzfestival. Ze zijn ook regelmatig in het theater te horen. Onder andere in de voorstelling Polderbeest met John Buijsman en het theaterconcert Homelands van de Kameroense zangeres Ntjam Rosie.

De drums
Drums United kennen we van de wervelende slagwerkconcerten Heartbeat en Rhythm Dreams met spectaculaire drums en percussie door top-percussionisten afkomstig uit Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Europa. De band wordt sinds 2001 geleid door Lucas van Merwijk; volgens de lezers van De Slagwerkkrant de beste World en Fusion drummer van de Benelux.

Samen een tijdloze trip
Nu staan beide groepen voor het eerst samen op het podium. De saxofonisten, drummers en percussionisten beloven je een tijdloze trip: van een meditatief koraal met zangerige percussieklanken, tot dampende saxofoonsoli over diepe opzwepende grooves.

Line-up

Drums United
Lucas van Merwijk (Nederland): drums & percussie
Alper Kerkeç (Turkije): oriëntaalse percussie
Marco Toro (Venezuela): latin percussie
Moussé Pathé (Senegal): Afrikaanse percussie

Artvark
Rolf Delfos: altsax
Bart Wirtz: altsax
Mete Erker: tenorsax
Peter Broekhuizen: baritonsax


    alle theater